Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε πόλη νεκρών μετατρέπεται η Συρία

Δεκάδες αντάρτες νεκροί στην Χόμς από τις καθεστωτικές δυνάμεις

syria-570

Δεκάδες αντάρτες σκοτώθηκαν από τις συριακές καθεστωτικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να ανακαταλάβουν την πόλη Χομς από τον στρατό, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, το πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι μονάδες του στρατού «αντιμετώπισαν ομάδες ενόπλων τρομοκρατών» που επιχείρησαν να εισέλθουν στη συνοικία Καλντίγια βόρεια της πολιορκούμενης από τους αντάρτες περιοχής της Παλαιάς Πόλης στο κέντρο της Χομς αυτή την εβδομάδα.

Τριάντα επτά αντάρτες σκοτώθηκαν από στρατιώτες, ανέφερε το πρακτορείο, χωρίς να αναφερθεί στις απώλειες από τις τάξεις των δυνάμεων του Άσαντ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήρι, τουλάχιστον 45 αντάρτες περικυκλώθηκαν και σκοτώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ και χθες το πρωί καθώς εγκατέλειπαν την Παλαιά Πόλη.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τους αντάρτες στην Χομς εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο. Η Χομς υπήρξε το επίκεντρο της εξέγερσης κατά του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το 2011, η οποία μετατράπηκε σε εμφύλιο μετά την καταστολή των διαδηλωτών από τις δυνάμεις του Άσαντ.

Πηγές: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By