Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πόρτα στη ΔΤ ρίχνει η EBU

Καταδικάζει την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο και προειδοποιεί για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision

ertexo2Δεν δέχεται στους κόλπους της τη Δημόσια Τηλεόραση η EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) και προειδοποιεί ότι αν η Ελλάδα πάει στη Eurovision χωρίς δημόσια τηλεόραση θα είναι πολύ δύσκολο να της επιτραπεί η συμμετοχή.

Σε συνάντηση που είχε ο  πρόεδρος της EBU, Ζαν Πολ Φιλιπό, με τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων της ΕΡΑ Νίκο Τσιμπίδα, χαρακτήρισε αδιανόητη την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, και ξεκαθάρισε  ότι η Δημόσια Τηλεόραση δεν είναι και επ” ουδενί δεν πρόκειται να γίνει μέλος της EBU.

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, σε συνέντευξή του στο  αυστραλιανό κρατικό κανάλι SBS δηλώνει ότι το όνειρό του είναι «ο διευθυντής ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης να αισθάνεται απόλυτη ελευθερία και να κλείνει το τηλέφωνο στον εκάστοτε υπουργό που θα επιδιώκει να κάνει παρεμβάσεις».

Ταυτόχρονα άρθρο της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» παρουσιάζει τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ, Γιώργο Προκοπάκη, να αναγνωρίζει μεν ότι «το απότομο κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν σοβαρό λάθος, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μέθοδο» αλλά να προσθέτει «ότι από αυτό το αρχικό λάθος θα μπορέσει να γεννηθεί ένα νέο ανεξάρτητο οπτικοακουστικό όργανο καλύτερης ποιότητας. Μόνον εφόσον πετύχουμε αυτόν τον στόχο θα μπορέσει να δικαιολογηθεί ο πόνος και η τραυματική εμπειρία του “σήμερα'».

Όλο αυτό τον καιρό πάντως, από τις 11 Ιουνίου οπότε έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ οι εργαζόμενοι στην ΕΤ3, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τα περιφερειακά ραδιόφωνα της ΕΡΑ συνεχίζουν να παράγουν πλήρες ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο μεταδίδεται μέσω του ertopen.com.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By