Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πότε θα μιλήσουν Σαμαράς – Βενιζέλος;

«Απόντες» από τη σημερινή συνεδρίαση ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος. Επικοινωνιακή ρελάνς από αύριο με δόση, Σόιμπλε και ΦΠΑ.

fosphotos.com
fosphotos.com

Μόνον για να ψηφίσουν αλλά όχι και για να μιλήσουν θα βρεθούν στη Βουλή, απόψε, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε αναντιστοιχία με την κρισιμότητα του νομοσχεδίου, ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρός του δεν θα επιχειρήσουν να «κάμψουν» τις όποιες ενστάσεις των βουλευτών τους, εκτιμώντας προφανώς ότι δεν υφίσταται, πλέον, σοβαρός κίνδυνος εμπλοκής κατά την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί.

Έτσι, στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να κυριαρχήσει η αντιπολίτευση από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο μέχρι τον… Φώτη Κουβέλη που ασκεί επίσης σκληρή κριτική στο σχέδιο νόμου.

Ωστόσο, Σαμαράς και Βενιζέλος ετοιμάζονται να αντεπιτεθούν ήδη από αύριο.

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου οδηγεί αυτόματα και στην εκταμίευση της δόσης, τέλος πάντως του πρώτου τμήματός της κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί τα επόμενα λίγα 24ώρα. Ωστόσο, ήδη από αύριο η κυβέρνηση θα έχει «θετική δημοσιότητα» (σ.σ. ή τουλάχιστον αυτό εκτιμά) λόγω της άφιξης του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε στην Ελλάδα. Ο Γερμανός υπουργός, όπως έχει αποκαλύψει το thepaper.gr, θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας της γερμανικής KfW με το ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, συμβάλλοντας σε πρώτη φάση με 100 εκατομμύρια ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο του νέου σχήματος.

Το κερασάκι, δε, στην επικοινωνιακή τούρτα που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση θα έρθει, όπως όλα δείχνουν, μέσω της ανακοίνωσης της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, πιλοτικά σε πρώτη φάση, από 1ης Αυγούστου.

Με την εκταμίευση της δόσης, τα 100 εκ. ευρώ του Σόιμπλε και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει μία μεταστροφή του κλίματος που έχει «στραβώσει» υπερβολικά τις τελευταίες εβδομάδες. Μένει να αποδειχθεί αν το επικοινωνιακό μπαράζ, λίγο πριν την έναρξη του Αυγούστου, θα είναι αρκετό ώστε η δικομματική να βγάλει το… καλοκαίρι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By