Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πώληση – ρεκόρ των ομολόγων της Apple

Η πώληση ομολόγων της Apple ανήλθε στα 17 δισ. δολλάρια, ποσό- ρεκόρ για μη τραπεζική εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

apple storeΗ πώληση ομολόγων της Apple ανήλθε στα 17 δισ. δολλάρια, ποσό- ρεκόρ για μη τραπεζική εταιρεία, με σκοπό τη χρηματοδότηση του σχεδίου της για επιστροφή κεφαλαίων ύψους 100 δισ. δολλαρίων στους μετόχους της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η Apple, η μόνη εταιρεία του τεχνολογικού κλάδου χωρίς χρέη, προχώρησε στην έκδοση τριετών και πενταετών ομολόγων κυμαινόμενου και σταθερού επιτοκίου καθώς και 10ετών και 30ετών ομολόγων σταθερού επιτοκίου μέσω της Deutsche Bank και της Goldman Sachs, ενώ η ζήτηση για τα ομόλογα της εταιρείας έφτασε τα 50 δισ. δολλάρια.

Η Apple με μηδενικό χρέος στους ισολογισμούς της και ρευστότητα 145 δισ. δολλαρίων, εκδίδει ομόλογα για πρώτη φορά μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια, ενώ θεωρείται από τις πλουσιότερες επιχειρήσεις του κόσμου. Όμως τελευταία παρατηρείται διαρκής πτώση της μετοχής της, γεγονός που ωθεί τους μετόχους της στην άσκηση πίεσης για επιστροφή κεφαλαίων.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το α” τρίμηνο του 2013 ανέρχονται στα 9,5 δισ. δολλάρια έναντι των κερδών ύψους 11,6 δισ. δολλαρίων του αντίστοιχου τριμήνου του 2012. Τα αποτελέσματα, ξεπέρασαν τις αναμενόμενες προσδοκίες, λόγω της ισχυρής παρουσίας και πωλήσεων των προϊόντων iPhone και iPad, που άυξησαν τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας για το α” τρίμηνο του 2013 και ανήλθαν στα 43,6 δισ. δολλάρια.

By