Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πώς οι Αμερικανοί «καταστρέφουν» τη ζωή τους μέσω dating applications

Η καινούργια μόδα, που λέγεται dating applications, μπορεί να αποβεί… καταστροφική για την κοινωνική σας ζωή, λέει ρεπορτάζ του New York Magazine

Μια προσωπική ιστορία στο New York Magazine αποκαλύπτει τις καταστροφικές αλλά και αστείες συνέπειες της νέας μόδας στην Αμερική, τα applications για dating.

picstitch1

Η δημοσιογράφος του New York Magazine, περιδιαβαίνει στο πάρτυ και ξαφνικά ακούει μια φωνή πίσω της “Ε! εσύ. Σταμάτησες να μου μιλάς στο Tinder”. Ένα πρώην… φλερτ της στο Tinder, ένα application για κινητά τηλέφωνα, που σου επιτρέπει να κάνεις chat με τις νέες σου γνωριμίες, ζητάει τα ρέστα, κάνοντας την ρεζίλι σε ολόκληρο το γκρουπ ανθρώπων που βρίσκονται στο σαλόνι του σπιτιού όπου γίνεται το πάρτι.

Λίγο πιο εκεί, ένας άλλος φίλος επεμβαίνει λέγοντας «ε και ένας δικός μου φίλος προσπάθησε να σε προσεγγίσει στο Hinge και δεν του μιλούσες» . Δεύτερο application το Hinge, που σου επιτρέπει να γνωρίσεις φίλους φίλων σου. Η δημοσιογράφος αποσύρεται σε μια τουαλέτα τρομοκρατημένη. Η σνομπ αντίδραση της σε υποψήφιους “γαμπρούς” φίλων και γνωστών, την έχει ρεζιλέψει στον κοινωνικό της κύκλο.

Εδώ και ένα χρόνο στην Αμερική είναι πολύ της μόδας αυτοί οι τρόποι γνωριμίας μέσω applications που «κατεβάζεις» στο κινητό σου και μπορείς να δικτυωθείς με φίλους φίλων, γνωστούς αλλά και άτομα της γειτονιάς σου. Φαίνονται πιο ασφαλείς καθότι μοιράζεσαι κοινούς φίλους, ξέρεις ότι το προφίλ του άλλου είναι πραγματικό και μπορείς ακόμα να μάθεις πληροφορίες για αυτόν από τους ανθρώπους που γνωρίζετε από κοινού.

tinder

Παρ” όλα τα τεχνολογικά προβλήματα που έχουν αυτά τα applications, γνωρίζουν μεγάλη δημοφιλία όχι μόνο με τους χρήστες αλλά και με τους επενδυτές καθότι θεωρούνται η νέα αναπτυσσόμενη δύναμη στην αγορά.

Το ζητούμενο είναι τι συμβαίνει όταν όλοι οι φίλοι των γνωστών σου και φίλων σου, είναι στα κατάστιχα σου. Και ξαφνικά αποκτάς την φήμη της γυναίκας που απορρίπτει και είναι περίεργη, σημειώνει η δημοσιογράφος.

Μετά από 45 chats με υποψήφιους «γαμπρούς», μετά από 19 ραντεβού η δημοσιογράφος κατέληξε οτι ναι μεν τα applications αυτά είναι πολύ ενδιαφέροντα και σχεδόν εθιστικά, “μιλούσα με δύο τρεις ταυτόχρονα περιμένοντας να πληρώσω στο σουπερμάρκετ” περιγράφει η δημοσιογράφος, αλλά δυστυχώς πρέπει να κρατάς σε ένα φυσιολογικό ρυθμό και αριθμό τις γνωριμίες, πριν όλοι σου οι φίλοι θυμώσουν που απορρίπτεις τους γνωστούς τους.

Τα συγκεκριμένα applications δεν έχουν φτάσει ακόμα στην Ελλάδα.

1672215-inline-2-tinder-screen-grey

(Visited 1 times, 1 visits today)
By