Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πώς ο Ιταλός «μεγαλοφυΐα των τζιν» έγινε δισεκατομμυριούχος σχεδιάζοντας παντελόνια

Είναι τύπος rock and roll, ανατρεπτικός και με μπόλικη “τρέλα”.

RenzoRossoWeb

 

Ο αυτοδημιούργητος σχεδιαστής και ιδιοκτήτης της Diesel δεν μοιάζει καθόλου με έναν συνηθισμένο δισεκατομμυριούχο.

Ο δημοσιογράφος του Bloomberg επισκέπτεται τα νέα γραφεία της εταιρείας OTB, στην οποία ανήκουν τα δημοφιλή και σέξι παντελόνια τζην, στη βόρεια Ιταλία, γνωρίζοντας από κοντά τον 58χρονο δημιουργό τους, Renzo Rosso.

“Οταν έκανα το ντεμπούτο μου στις ΗΠΑ, συνάντησα μεγάλη δυσπιστία. Ελεγαν τότε ποιος είναι αυτός ο ανόητος Ιταλός που ήρθε να πουλήσει τζην στη χώρα, όπου γεννήθηκε το τζην”, λέει ο Rosso ή αλλιώς “jean genious” (μεγαλοφυΐα των τζην). “Σήμερα, οι Αμερικανοί νομίζουν ότι τα Diesel είναι αμερικάνικα. Αυτό είναι μεγάλη ικανοποίηση για μένα”.

2diesel1Ο ίδιος τονίζει ότι το όνειρο του δεν ήταν ποτέ να γίνει “μεγάλος και τρανός”, αλλά να είναι cool και αγαπητός. Διορατικός και καινοτόμος δεν διστάζει να κάνει χώρο στο νέο…αίμα. Ο πρώην σχεδιαστής του οίκου Mugler και αποκλειστικό στυλίστας της Lady Gaga, Nicola Formichetti είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής τη εταιρείας του.

renzo-rosso-und-nicola-fornmichetti-diesel-reboot

«Θέλω να κάνει μεγαλύτερα πράγματα από εμένα. Είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος που θα μπορούσε να αναλάβει την εταιρεία η οποία απευθύνεται σε νέα άτομα με καινοτόμες ιδέες. Επιτέλους γνώρισα έναν άνθρωπο που είναι τόσο τρελός όσο κι εγώ», λέει χαρακτηριστικά.

By