Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Π. Γερμανός: Επέστρεψε στο δημόσιο ποσό 2 εκατ. δολαρίων και 1 εκατ. ευρώ

Ο επιχειρηματίας για τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών

euromoney

Στην κατάθεση ποσού 2 εκατ. δολαρίων και 1 εκατ. ευρώ, πλέον των νομίμων τόκων, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, προχώρησε σύμφωνα με δήλωσή του ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός.

Όπως επισημαίνει ο γνωστός επιχειρηματίας, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για εμπλοκή του σε διακίνηση παρανόμων κεφαλαίων, «το καλοκαίρι του 2012, από σχετικό δημοσίευμα, ο Π. Γερμανός διαπίστωσε ότι μια από τις εταιρείες που ερευνώντο από τις ελληνικές αρχές για διακίνηση ποσού σχετιζόμενου με τη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά, ήταν εταιρία συμφερόντων του».

Ο κ. Γερμανός, «χωρίς καθυστέρηση, επισκέφτηκε τις ανακριτικές αρχές και ενημέρωσε ότι η εν λόγω εταιρεία (σ.σ. η οποία όπως διευκρινίστηκε κατόπιν επικοινωνίας είναι η LUDWIG SA) είναι δική του, παραιτούμενος ρητά του τραπεζικού απορρήτου του Λουξεμβούργου.

Παράλληλα, ο κ. Γερμανός εξήγησε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εμπλεκόμενα στην έρευνα πρόσωπα. Προσκόμισε, δε, έγγραφα, από τα οποία πιστοποιείται αδιαμφισβήτητα ότι το ποσό αυτό αποτελούσε μερική αποεπένδυση κεφαλαίων ύψους 2 εκατ. δολ. και 1 εκατ. ευρώ, που είχε επενδυθεί στις εταιρείες του το έτος 2001/2002 μέσω ελβετικής επενδυτικής εταιρείας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By