Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Π. Καμμένος: «Προοπτικές ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού»

«Δεν πρόκειται να διεκδικήσουμε καρέκλες ούτε θέσεις»

kammenos 2

«Χθες είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση με αφορμή την πρόταση που έχουμε για τα κόκκινα δάνεια» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον Real fm, ενώ συνέχισε «Μία πρόταση που έγινε αποδεκτή από την Αξιωματική αντιπολίτευση. Θα επισκεφθώ και τον κ. Κουβέλη αυτές τις μέρες. Έχει υπογραφεί και από ανεξάρτητους βουλευτές. Είναι μια πρωτοβουλία που αφορά εκατομμύρια νοικοκυριά».

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας για το τι συζητήθηκε στη συνάντηση του με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είπε, «Ναι συζητήσαμε και για άλλα πράγματα, να δούμε τις προοπτικές που υπάρχουν προκειμένου να γυρίσει σελίδα ο τόπος. Ξεκαθαρίσαμε ο καθένας τις κόκκινες γραμμές του και είδαμε τα πράγματα που μπορούμε να συζητήσουμε και τα πράγματα που δεν μπορούμε. Αυτή η συζήτηση σε ένα πολύ καλό κλίμα, οδηγεί πιθανώς στην επόμενη μέρα, να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προοπτικές ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού για να αντιμετωπίσουμε την απειλή των Γερμανών».

«Θα λυθούν τα θέματα αυτά. Θα γίνουν σεβαστές οι κόκκινες γραμμές αλλήλων, προκειμένου να προχωρήσουμε», πρόσθεσε.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προέρχονται από τον πατριωτικό και δημοκρατικό χώρο. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις στα Εθνικά θέματα, ξεκάθαρες θέσεις στην ενοποίηση της Ευρώπης. Συμφωνούμε σε θέματα που αφορούν την Εκκλησία, συμφωνούμε στο θέμα του χρέους», τόνισε ακόμα και συνέχισε:

«Εμείς βγαίνουμε και λέμε ότι έχουμε κάποιες κόκκινες γραμμές που είναι αδιαπραγμάτευτες. Εθνικά θέματα – Εκκλησία, έχουμε θέσεις ξεκάθαρες στα οικονομικά», σημείωσε.

«Δεν πρόκειται να διεκδικήσουμε καρέκλες, ούτε θέσεις. Για πολιτικές διαπραγματευόμαστε και αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές μας και αυτές που προτείνουμε. Δεν έχει καμία σημασία για μας η καρέκλα, έχει σημασία η πολιτική. Αν ο Ελληνικός λαός θέλει μια δυνατή φωνή στη Βουλή, είναι η φωνή των Ανεξάρτητων Ελλήνων», είπε ακόμα ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κ. Ρεπούση και τον κ. Θεοδωράκη:

«Η κ. Ρεπούση αποτελεί κόκκινη γραμμή για μας. Ο κ. Θεοδωράκης, αντί να κάνει προτάσεις αναπαράγει αυτά που γράφουν οι εφημερίδες των φίλων του. Με τον κ. Θεοδωράκη δεν υπάρχει πολιτική συζήτηση γιατί δεν μιλάει πολιτικά. Αν είναι να βάλουμε και έναν ακόμα «Σημίτη», αυτό θα το κρίνει ο Ελληνικός λαός».

«Δεν θα συμφωνήσω με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, στο θέμα των Τζαμιών. Η κυβέρνηση αυτή που θα αναλάβει μετά την αποχώρηση αυτής της κυβέρνησης που έρχεται σύντομα, δεν θα τα λύσει όλα τα θέματα. Προέχει η σωτηρία της χώρας. Ούτε λόγο δώσαμε ούτε λογοδοθήκαμε. Έχουμε τις θέσεις μας ξεκάθαρες», υποστήριξε

By