Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα των πολιτικών αρχηγών

Το μήνυμά τους για το 2014 έστειλαν την Τρίτη οι πολιτικοί αρχηγοί μιλώντας για τα προβλήματα των πολιτών και τις προκλήσεις τις νέας χρονιάς

Τσίπρας: Να αφήσουμε πίσω το παρηκμασμένο καθεστώς υποταγής

Tsipras
Μήνυμα αισιοδοξίας για το 2014 απέστειλε στην κοινή γνώμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι από το 2014 αρχίζει αντίστροφη μέτρηση για ελπίδα, δικαιοσύνη και προκοπή σε αυτό τον τόπο.

«Το 2014 αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να αφήσουμε πίσω μας το γερασμένο πολιτικό σκηνικό, τα μνημόνια της καταστροφής και να ξεκινήσουμε τη νέα μεγάλη συλλογική προσπάθεια να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη, την προκοπή και την ελπίδα σε αυτόν τον τόπο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και αφού, νωρίτερα, άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τους μικρούς φιλοξενούμενους του ιδρύματος Χατζηκώνστα.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «πέρα από τις ευχές στον καθένα και στην καθεμιά ξεχωριστά για καλή χρονιά, υγεία και δύναμη, θα ήθελα, σήμερα, να απευθύνω κι ένα μήνυμα ενότητας, αισιοδοξίας και ελπίδας». Γιατί, όπως εξήγησε, «το 2014 η ελπίδα θα είναι ξανά στα δικά μας τα χέρια, στα χέρια του λαού, στα χέρια του καθενός και της καθεμιάς».

Και σημείωσε: «Από ευχές χορτάσαμε. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε τη βούλησή μας πράξη. Να αφήσουμε πίσω μας το παρηκμασμένο πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε στην χρεωκοπία, το κατεστημένο της διαπλοκής, της διαφθοράς και να ανοίξουμε νέους δρόμους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού άκουσε τα κάλαντα από τα παιδιά του Ιδρύματος Χατζηκώνστα, και την χορωδία Καλυβίων τόνισε ότι «πρέπει να αφήσουμε πίσω το παρηκμασμένο καθεστώς υποταγής και διαπλοκής που μας οδήγησε στην χρεοκοπία».
Ευ.Βενιζέλος: Στροφή προς την έξοδο από το Μνημόνιο το 2014

venizelos

Το 2014 είναι η χρονιά της στροφής προς την οριστική έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο και από την κρίση και ο ελληνικός λαός, που έχει τραβήξει πολλά, έχει το δικαίωμα στην ελπίδα και την προοπτική, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του μετά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που άκουσε από συλλόγους Ποντίων από τη Σταυρούπολη, τις Συκιές, τη Νεάπολη και το Ωραιόκαστρο.

«Η νέα χρονιά είναι η χρονιά της στροφής προς την οριστική έξοδο από το Μνημόνιο και την κρίση. Οι Έλληνες, ο ελληνικός λαός έχει τραβήξει πολλά, έχει υποστεί θυσίες, μεγάλες πιέσεις. Έχει ένα δικαίωμα τώρα στην αισιοδοξία, την ελπίδα, την προοπτική» είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος.

«Αυτό δεν μπορεί να του το στερήσει κανείς. Κανείς δεν πρέπει να ακούει ψέματα ή να έχει ψευδαισθήσεις. Εφαρμόσαμε μια πολιτική δύσκολη, αλλά δυστυχώς ήταν η μοναδική που υπήρχε, η πιο ασφαλής, η λιγότερο επώδυνη παρά τη σκληρότητά της. Δυστυχώς, δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Και τώρα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αυτό που πετύχαμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες. Γι” αυτό χρειάζεται αλληλεγγύη, συνοχή, εθνική ενότητα. Μόνον έτσι θα στηρίξουμε τη χώρα μας, θα τη στήσουμε όρθια, αυτοδύναμη, ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, τώρα που αρχίζει και η Προεδρία. Και χαίρομαι γιατί σήμερα στείλαμε ευχές σε όλο τον ελληνικό λαό με παραδοσιακό ποντιακό τρόπο, δηλαδή με έναν τρόπο που έχει λεβεντιά, πατριωτισμό, αισιοδοξία και προοπτική» πρόσθεσε.

Μέλη των συλλόγων Ποντίων, με παραδοσιακές ενδυμασίες, τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, είπαν παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα στον κ. Βενιζέλο και τη σύζυγό του, με τη συνοδεία ποντιακής λύρας, και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά. Παρών ήταν και ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης.

Π. Καμμένος: «Χρονιά απελευθέρωσης το 2014»

 

kammenosA

 

Ο κ. Καμμένος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ευχήθηκε να είναι αυτή η χρονιά, «μια χρονιά επαναφοράς της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και της αξιοπρέπειας των Ελληνίδων και των Ελλήνων, τα οποία στο όνομα του μνημονίου και της νέας τάξης πραγμάτων παρέδωσαν οι σημερινοί κυβερνώντες».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος άκουσε σήμερα το πρωί τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από τον ποντιακό σύλλογο «Αργώ» ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες εντός και έκτος Ελλάδος καθώς και «τους νέους μετανάστες που εγκατέλειψαν την πατρίδα» και εκτίμησε ότι αυτή η χρονιά που έρχεται σε λίγες ώρες, θα είναι «μια χρονιά απελευθέρωσης, μια χρονιά που θα εφαρμόσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες το άρθρο 120 του Συντάγματος. Θα προστατεύσουμε το Σύνταγμά μας απέναντι σε εκείνους που το καταλύουν και βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό».

Επίσης, δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει «ακόμη πιο δυνατά» ενώ απηύθυνε μήνυμα στους αντιπάλους του λέγοντας πως «όσο μας πολεμούν, μας κάνουν πιο ισχυρούς, όσο μας φοβούνται γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί και θα καταφέρουμε να κάνουμε την Ελλάδα ανεξάρτητη από δανειστές, από τοκογλύφους, από τραπεζίτες και τα όργανά τους».

Και κατέληξε: «Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί, όλος ο ελληνικός λαός, ενωμένος και όχι διχασμένος, όπως τον επιθυμούν εκείνοι που θέλουν να τον δυναστεύσουν».

Δημ. Κουτσούμπας: «Το 2014 να γίνει χρονιά ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος»

koutsoubasA

«Χρόνια πολλά, να προϋπαντήσουμε το 2014 με υγεία και δύναμη, να γίνει χρονιά ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος, προώθησης της λαϊκής συμμαχίας, ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Για να αποκτήσουμε μια πραγματικά εργατική λαϊκή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, η νεολαία της χώρας μας, όχι μόνο για να παλεύει απλά για μια μικρή ανακούφιση των εργαζομένων, για την αλληλεγγύη που είναι τόσο απαραίτητη σήμερα αλλά ταυτόχρονα και κυρίως να ανοίγει καινούργιους δρόμους για ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας, για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στον οποίο είπαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα μουσικοί απο τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο.

Ο κ. Κουτσούμπας δέχθηκε, επίσης, ευχές από μέλη της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ «Εν Δράσει» τα οποία ευχαρίστησε ιδιαίτερα, δηλώνοντας ταυτόχρονα οτι «το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα για στεγνά προγράμματα, στηρίζει γενικά τα στεγνά προγράμματα και ειδικά τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ».

«Ταυτόχρονα μέσα σ” αυτές τις συνθήκες της κρίσης όπου δυσκολεύει για όλους η κατάσταση, θα πρέπει να ενισχυθούν ειδικά αυτά τα προγράμματα που προβλέπουν την πρόληψη, τη θεραπεία, την επανένταξη και βέβαια να εξασφαλίζουν σε συνέχεια δουλειά για όλους τους πρώην χρήστες» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By