Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Π. Καψής: Ήρθαμε για το αύριο της χώρας και της παράταξης

«Όσοι έρχονται σήμερα στην Δημοκρατική Παράταξη δεν επιζητούν να εκλεγούν βουλευτές ή να πάρουν οφίτσια»

kapsis800_091113

«Στις ευρωεκλογές χάσαμε τις λαϊκές γειτονιές, τους νέους και τα μεσαία δυναμικά στρώματα. Αυτό σημαίνει ότι στις εθνικές εκλογές δίνουμε μάχη ύπαρξης και δεν μπορούμε να πάμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα με μια από τα ίδια γιατί τότε μας περιμένει σίγουρα η ήττα» τόνισε ο Παντελής Καψής, μιλώντας στην συνεδρίαση της Επιτροπής για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Για να προσθέσει ότι «δεν γνωρίζουμε όλες τις απαντήσεις, τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι εξαιρετικά δύσκολα και ο λόγος μας πρέπει να διακρίνεται από ταπεινότητα- δεν είμαστε σε θέση να δίνουμε μαθήματα. Γνωρίζουμε ωστόσο τι δεν πρέπει να κάνουμε»

Απαντώντας στις βολές που δέχεται το ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι προχώρησε σε συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Καψής άφησε αιχμές για την προηγούμενη ηγεσία του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι η «συμμετοχή μας ήταν αναγκαία για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Λάθος είναι ο τρόπος που πολιτευθήκαμε όχι μόνο τώρα αλλά από το 201

Σε άλλο σημείο της ομιλία του, ο κ. Καψής τόνισε ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα προσπαθεί με κάθε τρόπο να προστατεύσει από τις συνέπειες της λιτότητας όσες περισσότερες κοινωνικές ομάδες μπορεί, κυνηγώντας όμως τα δέντρα χάσαμε το δάσος. Ένα εκατομμύριο άνεργοι είναι χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το κράτος και 7% της κοινωνίας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι οι ομάδες που δεν έχουν φωνή, είναι ο δικός μας κόσμος μας που έπρεπε να γίνουμε εμείς η φωνή του αλλά δεν το κάναμε. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα έπρεπε να το είχαμε θεσμοθετήσει πολύ νωρίτερα»

Ο κ. Καψής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, αλλά και στην προστασία των αδύναμων πολιτών της χώρας. «Κοινωνικό κράτος και μεταρρυθμίσεις είναι οι δυο βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να δημιουργήσουμε ένα εκσυγχρονιστικό πολιτικό ρεύμα που θα αποτελέσει την βάση της ενότητας της παράταξης αλλά και της ενότητας της κεντροαριστεράς. Μια τέτοια πολιτική ενότητα θα βοηθήσει να αποκτήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και να ξεφύγουμε από τις βεντέτες, τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και τον διαγκωνισμό για τα ανύπαρκτα πια ιμάτια της κεντροαριστεράς»σημείωσε.

Επίσης, επιτέθηκε σε εκείνους που επεδίωξαν μεταγραφές για να διασωθούν πολιτικά:  «Όσοι έρχονται σήμερα στην Δημοκρατική Παράταξη δεν επιζητούν να εκλεγούν βουλευτές ή να πάρουν οφίτσια. Αυτά τα πήραν άλλοι που τώρα παριστάνουν τους επικριτές και επιζητούν να διασωθούν με βολικές μεταγραφές».

«Δεν ήρθαμε εδώ για να ικανοποιήσουμε τις φιλοδοξίες κανενός, δεν ήρθαμε για να και ησυχάσουμε τις ανησυχίες κανενός και κυρίως δεν ήρθαμε για να δώσουμε τις μάχες του χθες. Ήρθαμε για το αύριο της χώρας και της παράταξης» τόνισε, επίσης.

By