Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Π. Καψής : «Το κτίριο έπρεπε να είχε αποδοθεί νωρίτερα»

Σε 2 εβδομάδες η μεταφορά της ΝΕΡΙΤ στο Ραδιομέγαρο

fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros

O  υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM»,  ότι σε δύο μόλις εβδομάδες η ΝΕΡΙΤ θα μπει  στο Ραδιομέγαρο.  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού ,  κατά τη διάρκεια της  επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων στο εσωτερικό του κτιρίου βρίσκονταν 10-15 άτομα και οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι δεν υπάρχουν υλικές ζημιές.

Η παραλαβή του κτιρίου θα γίνει  αρχικά από το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ και αργότερα θα ακολουθήσει καταγραφή από αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σταδιακά θα εγκατασταθούν υπηρεσίες από τη Δημόσια Τηλεόραση, επισήμανε ο κ. Καψής.

Αναφορικά με τις προσλήψεις, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα σημείωσε, ότι και αυτές θα γίνονται σταδιακά. Μάλιστα έκανε λόγο για πρόσληψη περίπου 1.200-1.500 εργαζομένων από τους οποίους δεν θα έχουν όλοι συμβάσεις αορίστου χρόνου , αλλά θα υπάρχουν κάποιες συμβάσεις έργου.  Η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων  διακόπηκε ωστόσο, μιας και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έλαβαν ποτέ τους σχετικούς καταλόγους μισθοδοσίας.

«Το κτίριο έπρεπε να είχε αποδοθεί νωρίτερα. Ρόλος μου είναι να εποπτεύσω την πλήρη εφαρμογή του νόμου για την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ» , κατέληξε ο υφυπουργός.

 

 

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By