Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ράγισε το γυαλί με τον Τατσόπουλο

Παρά την πυροσβεστική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα δεν κοπάζει η καταιγίδα «Τατσόπουλου» στην Κουμουνδούρου

tatsopouls650_181113

Του Νίκου Ανδριόπουλου

Πριν ακόμα περάσουν 24 ώρες από τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ο πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησε με πυροσβεστική παρέμβαση να λήξει το θέμα που έχει ανακύψει με τον Πέτρο Τατσόπουλο, το γυαλί στην Κουμουνδούρου μοιάζει να έχει ραγίσει.

Οι συνεχιζόμενες τοποθετήσεις του Πέτρου Τατσόπουλου που σχηματίζουν μία εικόνα που παραπέμπει περισσότερο σε Βαβέλ παρά σε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απασχόλησαν την σημερινή συνεδρίαση για το θέμα των πλειστηριασμών της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία με τη σειρά της παρέπεμψε το θέμα στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς ο τελευταίος δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις σημειώθηκαν για τις αναφορές του κ. Τατσόπουλου σε σταλινισμό και για «ζαχαριαδικές» αντιλήψεις εντός του κόμματος. Το θέμα, που μόνο λήξαν δεν μπορεί να θεωρείται έθιξε μέσω twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης: η αμετροέπεια και ο ναρκισσισμός του Τατσόπουλου αδικούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο. Μετά την χθεσινή Κ.Ο, οφείλει να «φρενάρει». Γίνεται «πόλεμος».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σε συνέντευξη στο ΣΚΑΙ σημείωσε πως «στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, κυριάρχησε ένα πνεύμα συντροφικής συζήτησης αναφορών γύρω από την ανάγκη να είμαστε όλοι πιο συλλογικοί, πιο αλληλέγγυοι στον τρόπο που λειτουργούμε, που εκφραζόμαστε δημόσια, πώς δύο ώρες μετά ο κ. Τατσόπουλος εμφανίστηκε μάλιστα και δικαιωμένος από μια συζήτηση που μάλλον του άσκησε κριτική. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω».

Αντίστοιχη ήταν και η στάση που τήρησε και η Αυγή, καθώς σε αναφορά της για τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος και τον Πέτρο Τατσόπουλο, ήταν έντονη μία μάλλον… ειρωνική διάθεση.

tsipras_syriza800

Συγκεκριμένα στο άρθρο «Συστάσεις του Αλ. Τσίπρα για συλλογικότητα» αναφέρεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «παρότι προχθές είχε προϊδεάσει ότι η συνεδρίαση της Κ.Ο. θα ήταν πιθανώς και η τελευταία του παράσταση (σ.σ.: ο όρος δικός του), χθες επιδόθηκε σε σειρά… παραστάσεων», ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως «αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο., ο Π. Τατσόπουλος σάρωσε τις τηλεοράσεις και τα βραδινά δελτία ειδήσεων» και ότι «συζητήσεις προκάλεσε το γεγονός ότι κράτησε ανοιχτό, σε περίπτωση διαζυγίου, να διατηρήσει την έδρα του, ως ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By