Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ράλι» στο ντεμπούτο της Alibaba στη Wall Street

Στην τιμή των 92,7 δολ. με άνοδο 36%

alibaba

Στην τιμή των 92,7 δολ. έγινε το ντεμπούτο των μετοχών του κινεζικού γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba Group Holdings, σε σημαντικά υψηλότερο επίπεδο από την τιμολόγηση της αρχικής δημόσιας προσφοράς της, των 68 δολ., πραγματοποιώντας «ράλι» 36%.

Μετά το άνοιγμα, οι μετοχές κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα. Η «πρεμιέρα» της Alibaba σήμερα στο ταμπλό της Wall Street ακολουθεί την αρχική δημόσια προσφορά (IPO), χθες το βράδυ που ξεπέρασε τις προσφάτως αναθεωρημένες προς τα πάνω προβλέψεις. Η Alibaba και μερίδα από τους αρχικούς επενδυτές της, όπως η Yahoo και ο εκτελεστικός της πρόεδρος Jack Ma, πούλησαν 320 εκατ. μετοχές στην τιμή των 68 δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η Alibaba άντλησε 21,8 δισ. δολ. και κατέχει τα σκήπτρα της μεγαλύτερης IPO στην ιστορία των αμερικανικών εισηγμένων. Το ποσό μπορεί να αυξηθεί στα 25 δις. δολ. αν οι ανάδοχοι ασκήσουν ένα option πώλησης περισσότερων μετοχών, ξεπερνώντας το παγκόσμιο ρεκόρ των 22 δισ. δολ. που κατέχει από το 2010 η Agricultural Bank of China.

By