Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ράσμουσεν: Η Ρωσία επιτίθεται στην Ουκρανία

Αρνείται η Μόσχα ότι έχει στρατεύματα στην Ουκρανία

o-genikos-grammateas-tou-nato-anters-fo-rasmousen

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δραματικά αλλαγμένο περιβάλλον όσον αφορά την ασφάλεια. Στα ανατολικά, η Ρωσία επιτίθεται στην Ουκρανία», δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής Συμμαχία που ξεκίνησε σήμερα στο Νιούπορτ της Ουαλίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σχέδια του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για μια εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία, ο Ράσμουσεν δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ χαιρετίζει κάθε προσπάθεια εξεύρεσης ειρηνικής λύσης, αλλά αυτό που μετράει είναι τι συμβαίνει επί του πεδίου στην Ουκρανία.

Η Μόσχα αρνείται ότι έχει στρατεύματα στην Ουκρανία, αλλά το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι στη χώρα βρίσκονται περισσότεροι από 1.000 Ρώσοι στρατιώτες.

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ ξεκίνησε το πρωί παρουσία περίπου 60 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Αναμένεται να κυριαρχήσουν η ουκρανική κρίση και η κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία όπου προελαύνουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ράσμουσεν δήλωσε εξάλλου βέβαιος ότι οι νατοϊκοί σύμμαχοι θα εξετάσουν σοβαρά τυχόν αίτημα της ιρακινής κυβέρνησης για παροχή βοήθειας

By