Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ράσμουσεν: Να απελευθερωθούν οι Τούρκοι όμηροι στη Μοσούλη

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι όμηροι είναι σώοι και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους

nato_genel_sekreteri_rasmussen

Την άμεση απελευθέρωση του διπλωματικού προσωπικού του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη και του προσωπικού ασφαλείας, ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, οι οποίοι κρατούνται από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

Τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ απήγαγαν 49 Τούρκους, ανάμεσά τους και μέλη των ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας, διπλωμάτες και παιδιά, από το προξενείο της Τουρκίας στη Μοσούλη όταν κατέλαβαν την πόλη την περασμένη εβδομάδα.

«Παρακολουθούμε τις επικίνδυνες εξελίξεις στο Ιράκ με μεγάλη ανησυχία. Καταδικάζω την απαράδεκτη επίθεση κατά του γενικού προξενείου στη Μοσούλη. Θέλουμε να δούμε όλους τους Τούρκους ομήρους ελεύθερους και ασφαλείς», είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Οι Τούρκοι διπλωμάτες και στρατιώτες παγιδεύτηκαν εντός του προξενείου της Μοσούλης κατά την προέλαση των τζιχανιστών και δεν είχαν άλλη επιλογή από την παράδοση στους βαριά οπλισμένους άνδρες του ΙΚΙΛ που είχαν περικυκλώσει το κτίριο.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι όμηροι είναι σώοι και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους, καθώς και για την απελευθέρωση ομάδας 31 τούρκων οδηγών φορτηγών που κρατούνται επίσης από τις δυνάμεις του ΙΚΙΛ.

By