Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρέντσι: Θα παραιτηθώ μόνο αν…

Ο Ρέντσι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία σε περίπτωση μη ευνοϊκού εκλογικού αποτελέσματος για το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα

PD: RENZI, C'E UNA SINISTRA OSSESSIONATA DA DENARO

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, σε συνέντευξη που έδωσε στην δημόσια ραδιοφωνία Rai, αναφερόμενος στην μεταρρύθμιση της γερουσίας, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στον περιορισμό της γραφειοκρατίας δήλωσε πως «Θα παραιτηθώ μόνον αν δεν με αφήσουν να ολοκληρώσω τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Ο Ρέντσι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία σε περίπτωση μη ευνοϊκού εκλογικού αποτελέσματος για το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου ηγείται, στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής.

Σε μήνυμά του Twitter και ενώ απομένουν ώρες στην προεκλογική εκστρατεία, ο 39χρονος Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι γίνεται μια σύγκρουση: «είναι ο θυμός εναντίον της ελπίδας, η διαμαρτυρία εναντίον της πρότασης, οι ύβρεις εναντίον των ιδεών».

Από την μεριά του ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7, υπογράμμισε ότι «οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν, πιθανότατα, σε περίπου ένα χρόνο. Εκτός βέβαια αν έχουμε δραματικές εξελίξεις, όπως την υπερίσχυση του Μπέπε Γκρίλο στις ευρωεκλογές της Κυριακής».

Ο Μπερλουσκόνι διέψευσε και πάλι ότι έκανε ποτέ προσβλητικά σχόλια σχετικά με την εμφάνιση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι αντιθέτως «είχε ανέκαθεν άριστες σχέσεις μαζί της».

Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Φλωρεντία υπογράμμισε ότι «το κίνημά του είναι ο πραγματικός διάδοχος του ευρωκομουνιστή Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, διότι θέτει ευθέως το θέμα της ηθικής και της διαφάνειας στην πολιτική».

«Θα κερδίσουμε με μεγάλη άνεση τις Ευρωεκλογές. Θέλω να δω τι θα κάνουν, αν θα προσπαθήσουν, παρά ταύτα, να παραμείνουν στην εξουσία ή αν θα καταλάβουν ότι πρέπει να φύγουν», είπε ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός, απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Οι ιταλικές πολιτικές δυνάμεις, έχουν μπει στην τελική ευθεία για την οργάνωση των τελευταίων προεκλογικών συγκεντρώσεων:

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα θα ολοκληρώσει την προεκλογική απόψε στην Πλατεία του Λαού, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Αύριο το Κίνημα Πέντε Αστέρων θα κάνει συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη επίσης στη Ρώμη.

Το κεντροδεξιό κόμμα Φόρτσα Ιτάλια πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ανοικτή συγκέντρωση σε μικρή, σχετικά πλατεία της Ρώμης, χωρίς την συμμετοχή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Απόψε, ο Μπερλουσκόνι αναμένεται να παρέμβει σε εκδήλωση στο Συνεδριακό Μέγαρο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο αποφάσισε να κλείσει την προεκλογική της εκστρατεία σε οργανωμένη πλαζ, στην παραθαλάσσια περιοχή Όστια (20 χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη) με την συμμετοχή της υπουργού υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν.

Το δεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, έχει στήσει εξέδρα στην κεντρική εμπορική οδό της Αιώνιας Πόλης Via del Corso, όπου σήμερα το απόγευμα θα πάρουν τον λόγο όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του, αρχίζοντας από την επικεφαλής του κόμματος Τζόρτζια Μελόνι.

Σε ότι αφορά, τέλος, το ιταλικό αριστερό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», από τις έξι σήμερα το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, πρόκειται να πραγματοποιήσει την κεντρική του συγκέντρωση στην ιστορική συνοικία Τραστέβερε, της «παλιάς Ρώμης», με την συμμετοχή των υποψηφίων του και την στήριξη σειράς ιταλών ηθοποιών, σκηνοθετών και συγγραφέων.

By