Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ρήγας: Άστοχες οι δηλώσεις Στουρνάρα για πλειστηριασμούς

Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των πλειστηριασμών εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Ρήγας.

rigasΟ βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δεν έκρυψε την ενόχληση, που επικρατεί μεταξύ των πράσινων για το γεγονός ότι ο Γιάννης Στουρνάρας συντηρούσε το θέμα της άρσης αναστολής των πλειστηριασμών με δηλώσεις.

Ο κ.Ρήγας χαρακτήρισε τουλάχιστον άστοχες τις δηλώσεις υπουργών, που άνοιξαν τη σχετική συζήτηση -αφήνοντας υπονοούμενα περί σκοπιμότητας- και σχολίασε: «Έγιναν δηλώσεις για το θέμα χωρίς στοιχεία. Είπαμε να μη δημιουργούμε θέμα προτού πάρουμε στοιχεία και τώρα που τα έχουμε μπορούμε να προχωρήσουμε.» Αναφερόμενος δε στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών περί κινδύνου κατάρρευσης τραπεζών είπε : «Ο κ.Στουρνάρας δεν θα πρέπει να ενσπείρει πανικό και φόβο όταν μιλά στους πολίτες.»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι η άρση αναστολής των πλειστηριασμών ίσχυσε από το 2010, ενώ άλλες χώρες όπως η Ισπανία δεν είχαν αντίστοιχο νόμο. «Άρα η ευαισθησία έχει εκφραστεί από το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση και τώρα έρχονται πολιτικές δυνάμεις και πουλάν προστασία στους πολίτες, λέγοντας όσο υπάρχουμε εμείς μη φοβάστε. Αυτό από ένα κόμμα το οποίο δεν ψήφισε τη συγκεκριμένη διάταξη», πρόσθεσε εξαπολύοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικώντας τα πρωτεία κοινωνικής ευαισθησίας από την Κουμουνδούρου για το ΠΑΣΟΚ.

By