Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρήγας: Διευκρινιστικές προσθήκες στην τροπολογία για την αξιολόγηση

Που κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης

vouli polunomosxedio

O γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, ζήτησε μερικές διευκρινιστικές προσθήκες στην τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Ρήγας χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική την ρητή αναφορά στην τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ότι οι εκθέσεις της αξιολόγησης του έτους 2013 των δημοσίων υπαλλήλων (που γίνεται με μεταβατικό σύστημα) δεν θα λαμβάνονται υπόψη για τις τυχόν διαδικασίες διαθεσιμότητας και δεν θα επιφέρουν καμία δυσμενή έννομη συνέπεια μισθολογικού, υπηρεσιακού ή άλλου χαρακτήρα.

Συμπληρώνει, όμως, ότι με δεδομένο ότι από την 1η Ιανουαρίου 2015 θα υπάρξει μόνιμο σύστημα αξιολόγησης, καλό θα ήταν αυτή να μην συνδεθεί με κλίμα γενικευμένης φοβίας και ανασφάλειας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ως εκ τούτου το ΠΑΣΟΚ ζητεί να υιοθετηθούν δυο ακόμη σημεία, τα οποία ενισχύουν απόλυτα την εγγύηση ασφάλειας προς τον δημόσιο υπάλληλο.

Να προστεθεί στην παράγραφο 4 της τροπολογίας (παράγραφος 5 του άρθρου 32 του ν.4250/2014):

  • Στο στοιχείο α, στο τέλος, η φράση: «η εγγύηση αυτή συνιστά εκδήλωση της συνταγματικά προστατευόμενης αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του υπαλλήλου»
  • Στοιχείο γ ως εξής: «γ) εφόσον η αξιολόγηση του 2014 κατά το πάγιο σύστημα που θα ισχύσει είναι καλύτερη της αξιολόγησης του έτους 2013 με το μεταβατικό σύστημα αξιολόγησης, η καλύτερη αξιολόγηση του έτους 2014 ισχύει και για το 2013. Η δυσμενέστερη αξιολόγηση στην περίπτωση αυτή αφαιρείται από τον υπηρεσιακό φάκελο του υπαλλήλου».
By