Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ραγδαία εξάπλωση του Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

Συνολικά 5.420 νεκροί και 15.145 κρούσματα σε οχτώ χώρες

Spain Ebola

Τραγικός είναι ο απολογισμός της επιδημίας του Έμπολα στην δυτική Αφρική με τα θύματα να έχουν φτάσει τα 5.420 και τα κρούσματα να έχουν «σκαρφαλώσει» στα 15.145 σε οχτώ χώρες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τονίζει ότι η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς και σε πολλές περιοχές στη Σιέρα Λεόνε.

Ο απολογισμός αυτός, ως την 16η Νοεμβρίου, σημαίνει ότι οι θάνατοι αυξήθηκαν αλματωδώς, κατά 243, και τα κρούσματα κατά 732 από την περασμένη Παρασκευή.

Ωστόσο όπως ανάφερε ο ΠΟΥ στην ανακοίνωσή του τα κρούσματα συνεχίζουν να μην αναφέρονται όλα. Μόνο στη Σιέρα Λεόνε επιβεβαιώθηκαν 533 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τον Οργανισμό, ιδίως «στο δυτικό και το βόρειο» τμήμα της χώρας.

Εξάλλου ένας Κουβανός ιατρός που προσβλήθηκε από τον ιό στη Σιέρα Λεόνε θα μεταφερθεί αεροπορικώς στη Γενεύη για νοσηλεία μέσα στις επόμενες 48 ώρες, ανακοίνωσαν οι ελβετικές υγειονομικές αρχές σήμερα. Ο ιατρός, ο Φέλιξ Μπαές, είναι ο πρώτος Κουβανός που γίνεται γνωστό ότι μολύνεται από τον Έμπολα.

Ο Μπαές είναι ένας από τους 165 Κουβανούς ιατρούς και νοσηλευτές που στάλθηκαν στη Σιέρα Λεόνε για να φροντίσουν ασθενείς του ιού Έμπολα και περιλαμβάνονται στην ομάδα των συνολικά 265 γιατρών και νοσηλευτών από την Κούβα που βρίσκονται στη Δυτική Αφρική. Επίσης η επιδημία, σύμφωνα με τον Οργανισμό, εξαπλώνεται στη Γουινέα και στη Λιβερία.

By