Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ρανιέρι: γκολ, ο άμεσος στόχος του νέου ομοσπονδιακού για την Εθνική ομάδα…

Μια Εθνική που να αξιοποιεί τις αρκετές ευκαιρίες που δημιουργεί και να πετυχαίνει γκολ είναι ο άμεσος στόχος του Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλός προπονητής αναχώρησε από την Ελλάδα με… γεμάτο το μπλοκάκι του από σημειώσεις για να επιστρέψει και πάλι στη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα.

ETHNIKI-620x400Έχοντας παρακολουθήσει σε video όλους τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ο τεχνικός της γαλανόλευκης έχει πλέον σαφή εικόνα για το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Μάλιστα, στις συζητήσεις του με τους ανθρώπους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ο Ιταλός τεχνικός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση της Εθνικής ωστόσο έθεσε ως προτεραιότητα τη δουλειά στο κομμάτι της αξιοποίησης των αρκετών φάσεων που δημιουργούν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες της ομάδας στο πρόσφατο Μουντιάλ δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες από τον Ρανιέρι και αυτό είναι κάτι στο οποίο θα επικεντρωθεί από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά.

Από την πλευρά τους οι ιθύνοντες της ΕΠΟ θεωρούν αναγκαία την επικοινωνία μεταξύ του ομοσπονδιακού προπονητή και των ποδοσφαιριστών της Εθνικής και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες τηλεφωνικές επαφές. Ο Ρανιέρι συνομίλησε με τον Γιώργο Σαμαρά και ο πρώην πλέον επιθετικός της Σέλτικ τον ενημέρωσε πως σύντομα θα έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Τηλεφωνική συνομιλία είχε και ο Κώστας Μήτρογλου με στελέχη της Ομοσπονδίας. Ο ποδοσφαιριστής της Φούλαμ χαρακτήρισε την προετοιμασία που κάνει με τον αγγλικό σύλλογο ως μία από τις καλύτερες που έχει συμμετάσχει, την ώρα που ο διεθνής επιθετικός αναμένει τις εξελίξεις σχετικά με την πιθανή μεταγραφή του. Θυμίζουμε πως ο Ρανιέρι θα έρθει στην Ελλάδα τον Αύγουστο προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις αναμετρήσεις Παναθηναϊκός – Σταντάρ Λιέγης, Ατρόμητος – Σαράγεβο και Ολυμπιακός – Αθλέτικ Μπιλμπάο.

By