Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρανιέρι: «Δύσκολα παιχνίδια, πάμε για τη νίκη…»

Στο περιθώριο της παρουσίασης της συνεργασίας της ΕΠΟ με την ΟΠΑΠ ΑΕ, ο Κλαούντιο Ρανιέρι αναφέρθηκε στα ματς με Φινλανδία και Βόρειο Ιρλανδία.

thumbnailΟ ομοσπονδιακός τεχνικός υποστήριξε πως τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα, όμως, η Εθνική ομάδα είναι έτοιμη κι αισιόδοξη πως μπορεί να συγκεντρώσει έξι βαθμούς. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι μίλησε και για τη συνεργασία ΕΠΟ – ΟΠΑΠ, αναφέροντας πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι δίνεται έμφαση στις υποδομές.
Για το τι περιμένει από τα δύο παιχνίδια είπε: «Ελπίζω να νικήσουμε. Είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Είναι καλές ομάδες που παλεύουν αρκετά. Είμαστε έτοιμοι και αισιόδοξοι για τα δύο ματς».
Για τη χορηγία και το πρόγραμμα με τους νέους: «Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη μιλούν για τις ακαδημίες. Πήγα στην Αγία Πετρούπολη για να συναντήσω άτομα από την ΟΥΕΦΑ και όλοι μιλούσαν για το πόσο σημαντικές είαι οι ακαδημίες. Είναι σημαντικό να χτίσουμε και τη νέα γενιά. Η ΟΠΑΠ είναι κοντά μας και μας βοηθάει».

Νωρίτερα παρουσιάστηκε η ανανέωση της χορηγικής συνεργασίας ΕΠΟ και ΟΠΑΠ ΑΕ για άλλα τέσσερα χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την ανανέωση της κορυφαίας συνεργασίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μία τετραετής συνεργασία με την ΟΠΑΠ ΑΕ, που αφορά τις Εθνικές ομάδες, αλλά για πρώτη φορά θα υπάρξει συνεργασία και χορηγία για τις υποδομές του ποδοσφαίρου. Έναν χώρο που έχουμε λειτουργήσει αρκετά καλά τα τελευταία χρόνια, αλλά με τη βοήθεια του ΟΠΑΠ, θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο σε αυτό το θέμα. Η ΕΠΟ είναι περήφανη για τη συνεργασία της με τον ΟΠΑΠ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τώρα που λειτουργεί με ένα νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μπορούμε σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ, που βοηθάει διαχρονικά τον αθλητισμό, να ανεβάσουμε το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της συνεργασίας θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και θα φανούν τα αποτελέσματά της. Ευελπιστώ να υπάρξει και νέα συνεργασία στη συνέχεια».

Ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ Καμίλα Ζίνγκλερ απηύθυνε χαιρετισμό στα ελληνικά και εν συνεχεία δήλωσε: « Η ΟΠΑΠ είναι μεγάλος χορηγός της Εθνικής ομάδας. Η Εθνική ομάδα έχει προσφέρει έντονα συναισθήματα και πολλές φορές έχει κάνει περήφανη ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτή η ομάδα έχει έναν χαρακτήρα ήθους, με τα ιδανικά του φερ πλέι και της ευγενούς άμιλλας. Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την ανανέωση της χορηγίας. Είναι μια επιτυχημένη συνεργασία που βασίζεται στο πάθος, στην αφοσίωση και στην επιτυχία. Θέλουμε να δώσουμε στην Εθνική την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για να συνεχίσει να προσφέρει ωραίες στιγμές όσον αφορά στο καθαρό παιχνίδι. Και να δίνει το παράδειγμα στους νέους της χώρας. Ατενίζουμε το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στοχεύουμε στη νεολαία γιατί είναι το πολυτιμότερο κομμάτι της χώρας. Αναπτύσσουμε ένα πρόγραμμα υποστήριξης και εκπαίδευσης ποδοσφαιρικών Ακαδημιών. Μέσω της πολύτιμης συνεργασίας με την ΕΠΟ θα υποστηρίξουμε 125 Ακαδημίες ποδοσφαίρου για παιδιά 7-10 ετών, μόνο για την τρέχουσα σεζόν. Ελπίζουμε ότι στις επόμενες χρονιές αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Συνεργαζόμαστε με την ΕΠΟ σε αυτό το πρόγραμμα, να φέρουμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να εμπνεύσουμε ευγενείς αξίες στα παιδιά. Σύντομα θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα. Πέρα από αυτή την συνεισφορά η ΟΠΑΠ αποδεικνεύει ότι είναι ένας Οργανισμός που υποστηρίζει όλα τα αθλήματα και υποστηρίζει όλη την οικονομί.α Από το 2013 καταβάλλουμε στο Κράτος ένα νέο φόρο 30% που δεν υπήρχε έως τώρα. Το 2013 δώσαμε ένα ποσό 350 εκ. ευρώ. Είμαστε η εταιρεία που δίνει το μεγαλύτερο φόρο στο κράτος Καλή τύχη στην Εθνική στον αγώνα με την Φινλανδία».

Ο Γιώργος Καραγκούνης από τη πλευρά του είπε: «Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτή την περίοδο που δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι να έχουμε τόσο μεγάλες χορηγίες σαν κι αυτή του ΟΠΑΠ. Είναι πολύ σημαντικό και ό,τι καλύτερο αυτή η στήριξη για τις Ακαδημιες. Ευχόμαστε να συνεχιστούν οι επιτυχίες και να συνεχίσουμε μαζί στον ίδιο δρόμο. Το νέο πρόγραμμα θα βοηθήσει πολύ στο μέλλον για να έρθουν νέες επιτυχίες».Για τη νέα του θέση και τα ματς που έρχονται: «Όλα κυλούν ομάλα. Όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι στα δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Ειδικά αυτό του Σαββάτου είναι πολύ δύσκολο. Εύχομαι να ξεκινήσουμε θετικά στο Ελσίνκι. Περιμένουμε πως και πως να έρθει η ώρα των αγώνων, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

By