Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ρεκόρ επισκεπτών στα «Ποσειδώνια»

Ρεκόρ επισκεπτών, είχε η φετινή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια», που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου 2014.

1Σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης, 19.421 επισκέπτες περιηγήθηκαν στους διαδρόμους των τεσσάρων αιθουσών του εκθεσιακού κέντρου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των «Ποσειδωνίων», καταγράφοντας 10% αύξηση σε σύγκριση με τη διοργάνωση του 2012.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισκέπτες από 96 χώρες ήρθαν για να γνωρίσουν και να συνάψουν εμπορικές σχέσεις με τα μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, καθώς και με εκπροσώπους 1.843 εκθετών από συνολικά 93 χώρες.

Τα επόμενα «Ποσειδώνια», που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από 6 έως 10 Ιουνίου 2016, στο ίδιο εκθεσιακό κέντρο, θα είναι εξίσου επιτυχημένα και παραγωγικά, ανέφεραν οι διοργανωτές.

«Η ζήτηση για εκθεσιακό χώρο είναι εξαιρετικά αυξημένη και είμαστε αισιόδοξοι ότι η επιτυχία των φετινών «Ποσειδωνίων» θα επαναληφθεί σε δύο χρόνια», δήλωσε η Δήμητρα Μιχαήλ, διευθύνων σύμβουλος της Έκθεσης και προσέθεσε: «Η ναυτιλία σταδιακά ανακάμπτει, καθώς οι παγκόσμιες εμπορικές συνθήκες βελτιώνονται. Όσο αυξάνονται οι μεταφορές εμπορευμάτων στους ωκεανούς μέσα στους επόμενους 24 μήνες, τόσο μεγαλύτερη αισιοδοξία θα υπάρχει στα Ποσειδώνια 2016».

Σημαντικοί εκθέτες των Ποσειδωνίων 2014, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών περιπτέρων της Ολλανδίας, της Ιαπωνίας, της Τουρκίας και της Δανίας, καθώς και εταιρείες όπως η ABB, η Transas, η MAN Diesel and Turbo, η Alfa Laval, η Marichem Marigases και πολλοί άλλοι, έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην έκθεση του 2016.

By