Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρεκόρ παραγγελιών για iPhone 6

Την πρόβλεψη ότι τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus θα αποτελέσουν ακόμα μια μεγάλη εμπορική επιτυχία για την Apple και το δημοφιλές smarphone, έρχεται να επιβεβαιώσει η εταιρεία με σημερινή της ανακοίνωση στην οποία γίνεται αναφορά για την πορεία των προπαραγγελιών που ξεκίνησαν την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου.

Screen Shot 2014-09-16 at 1.57.16 AM

Όπως αναφέρει η Apple, μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, το σύστημα της εταιρείας δέχθηκε 4 εκατομμύρια προπαραγγελίες και για τα δύο μοντέλα, χωρίς να γίνεται αναφορά στον αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε μοντέλο κατά την πάγια τακτική της Apple. Μάλιστα για μια ακόμη φορά, τα συνεχή προβλήματα που αντιμετώπισαν όσοι προσπάθησαν να προπαραγγείλουν τη συσκευή μέσα από τις διάφορες ιστοσελίδες της Apple ανά τον κόσμο, δημιούργησαν αρνητικό αντίκτυπο για την εταιρεία.

Ο αριθμός αυτός ρεκόρ δεν είναι σε θέση να καλύψει όλο το διαθέσιμο απόθεμα που έχει η εταιρεία για τη συγκεκριμένη ημέρα, με τις περισσότερες προπαραγγελίες να έχουν πλέον ως διαθέσιμη ημερομηνία παράδοσης κάπου μέσα στον Οκτώβριο. Υπενθυμίζουμε ότι πριν 2 χρόνια και συγκεκριμένα στην κυκλοφορία του iPhone 5, η Apple είχε ανακοινώσει πωλήσεις 2 εκατομμυρίων σε 24 ώρες και μόνο για ένα μοντέλο ενώ πέρσι χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 2.2 εκατομμύρια προπαραγγελίες συνολικά των 2 μοντέλων (iPhone 5s, iPhone 5c) και πάλι κατά την πρώτη ημέρα.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε πως «είναι ενθουσιασμένος πως το κοινό αγαπάει τα νέα iPhone όσο η ίδια η εταιρεία» καθώς και ότι «ανυπομονεί να φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών οι συσκευές από την προσεχή Παρασκευή».

Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus θα κυκλοφορήσουν αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία Ιαπωνία και άλλες 5 χώρες αυτή την Παρασκευή, με επιπλέον 20 χώρες να ακολουθούν 7 ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα διάθεσης των νέων μοντέλων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει προς το τέλος Οκτωβρίου, και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να ετοιμάζουν πολύ σύντομα φόρμες προπαραγγελίας μέσα από τις ιστοσελίδες τους.

By