Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρεκόρ πωλήσεων της Rolls Royce στη Ρωσία

«Είδαμε πολύ καλές δραστηριότητες φέτος, η Ρωσία βρίσκεται σε νέα επίπεδα ρεκόρ»

Rolls Royce

Μπορεί η Rolls Royce να αντιμετωπίζει προβλήματα στην Κίνα, στη Ρωσία όμως οι πωλήσεις της έσπασαν νέα ρεκόρ, καθώς οι ρώσοι καταναλωτές κάνουν κινήσεις διαφοροποίησης από το ρούβλι.

«Με το αδύναμο ρούβλι, ο κόσμος επενδύει σε πραγματικά assets», δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls Royce, Torsten Müller-Ötvös. «Είδαμε πολύ καλές δραστηριότητες φέτος, η Ρωσία βρίσκεται σε νέα επίπεδα ρεκόρ».

Παρά την μέτρια παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, η Rolls Royce ετοιμάζεται για μια χρονιά-ρεκόρ, με τις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2014 να εκτιμώνται στα 4.000 –ένα ιστορικό ρεκόρ για την εταιρεία, η οποία καταγράφει πωλήσεις ρεκόρ τα τελευταία πέντε χρόνια. οι πωλήσεις από την αρχή του έτους έχουν αυξηθεί κατά 24,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

«Η ανάπτυξη έρχεται από ολόκληρο τον κόσμο, πλην της Κίνας», σημείωσε ο Torsten Müller-Ötvös, συμπληρώνοντας πως οι προσπάθειες του Πεκίνου για πάταξη της διαφθοράς έχουν οδηγήσει σε μείωση των πωλήσεων στην περιοχή.

Αντιθέτως, η αναβίωση της αμερικανικής οικονομίας βοηθά ώστε να αντισταθμιστεί η επιβράδυνση στην Κίνα. «Οι ΗΠΑ είναι και πάλι η Νο 1 αγορά μας».

Για το 2015, ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls Royce εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα είναι μια εξίσου θετική χρονιά για την εταιρεία. «Θα έλεγα ότι για όσο δεν βλέπουμε να συμβαίνουν μεγάλες καταστροφές –στη Μέση Ανατολή ή μια κατάρρευση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ- είμαι αισιόδοξος για το 2015».

By