Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρεν: Πολύ δύσκολη η κατάσταση για τους Έλληνες

Σχολιάζει θετικά ωστόσο τα αποτελέσματα της έκθεσης της  Task Force

olirehn«Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τους Έλληνες πολίτες», ιδιαίτερα όσον αφορά τον δραματικά υψηλό αριθμό ανέργων στη χώρα, τονίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν σχολιάζοντας την πέμπτη έκθεση της  Task Force για την Ελλάδα.

«Το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αποτελεί μια ατζέντα για βιώσιμη ανάκαμψη στους τομείς της ανάπτυξης και της δημιουργίας απασχόλησης και η ‘Ομάδα Κρούσης’ για την Ελλάδα εργάζεται σκληρά για να στηρίξει τις ελληνικές αρχές στην εφαρμογή του. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να βλέπουμε τη σημαντική βελτίωση που καταγράφεται στην απορρόφηση της χρηματοδότησης της Ε.Ε. από την Ελλάδα, μια απαραίτητη πηγή επενδύσεων αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο επίτροπος.

Στην έκθεση της Task Force που καλύπτει την περίοδο Απριλίου – Σεπτεμβρίου 2013, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην πρόοδο στην οποία συνέβαλε η ίδια από κοινού με άλλες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αυξημένη απορρόφηση από την Ελλάδα των χρηματοδοτήσεων των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής.

Στα συμπεράσματα της έκθεσης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι εργασίες στους 4 μεγάλους αυτοκινητόδρομους θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Παράλληλα διαπιστώνεται αύξηση της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης καθώς ο αριθμός των ελέγχων σημαντικών φορολογούμενων υπερδιπλασιάστηκε κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2013 σε σύγκριση με το 2012 (164 έναντι 66).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By