Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ρεν: Πρόωρη κάθε συζήτηση για το ύψος του τρίτου πακέτου

Πρώτα ο έλεγχος της τρόικας και μετά η όποια απόφαση για το χρηματοδοτικό κενό

fosphotos.com
fosphotos.com

Είναι πολύ πρόωρο να αξιολογηθεί το ύψος της πρόσθετης βοήθειας που θα χρειαστεί η Ελλάδα μόλις ολοκληρωθεί το τρέχον πακέτο βοήθειας και για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, δήλωσε την Τετάρτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Νομισματικές και Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, πρώτα θα πρέπει η τρόικα να εξετάσει τα στοιχεία που διαθέτει για να δούμε αν το χρηματοδοτικό κενό συμφωνεί με τα 10 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Είναι πρώιμο να ανακοινώσουμε ακριβές ποσό», φέρεται να δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών, σύμφωνα με το Bloomberg Businessweek, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, και πρόσθεσε: «Η τρόικα θα κάνει τη δουλειά της και θα υπολογίσει το πιθανό χρηματοδοτικό κενό και εμείς με τη σειρά μας ακολουθώντας την φυσιολογική ροή της διαδικασίας θα υποβάλλουμε σχετική πρόταση το φθινόπωρο».

Το μέγεθος ενός τρίτου πακέτου θα εξαρτηθεί από τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας και την ικανότητα αποπληρωμής της, εξήγησε ο επίτροπος τονίζοντας πως «είναι σημαντικό για εμάς αφού πρώτα διεξάγουμε την ανάλυση να εστιάσουμε και στους δύο αυτούς τομείς, του χρηματοδοτικού κενού και της βιωσιμότητας του χρέους».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By