Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ριπές Π. Παυλόπουλου κατά ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Οι πρόωρες εκλογές θα τορπιλίσουν την διαδικασία αναθεώρησης

syriza_4

Το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ για την πιθανότητα να τορπιλίσει τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, προκαλώντας πρόωρες εκλογές, έριξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο βουλευτής της ΝΔ που μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου της διακομματικής επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, διαμήνυσε προς την Κουμουνδούρου πως «όποιος πάει τη χώρα σε εκλογές, αναλαμβάνει και την ευθύνη».

Το καυστικό αυτό σχόλιο ήρθε ως απάντηση στην επισήμανση δημοσιογράφων για το αν η επόμενη Βουλή δεν θα είναι αναθεωρητική αν προκληθούν εκλογές.

Κατά τ” άλλα, μέσα στις επόμενες 15-20 ημέρες θα έχουν κωδικοποιηθεί από τη ΝΔ οι προτάσεις της και θα κατατεθεί η πρόταση υπογεγραμμένη από 50 βουλευτές. Εκτίμηση του Προκόπη Παυλόπουλου είναι πως η διακομματική επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της σε 6 με 7 μήνες.

Αύριο το απόγευμα, στις 18:00, στα γραφεία της ΚΟ της ΝΔ στη Βουλή, θα γίνει η πρώτη συνάντηση των μελών της επιτροπής, στην οποία θα παραστεί και ο Αντώνης Σαμαράς.

Τις προτάσεις της ΝΔ είχε περιγράψει από τις 7 Μαΐου ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς σε ειδική εκδήλωση.

By