Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ρουπακιώτης: «Δεν με άδειασε κανείς»

Θέση πήρε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

roupakiotisΘέση πήρε ο Αντώνης Ρουπακιώτης για τις επικρίσεις που δέχθηκε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και για την στάση της κυβέρνησης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης: «Δεν με άδειασε κανένας. Νοιώθω πλήρης. Συμμετέχω σε μια τρικομματική κυβέρνηση, αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι, προωθώ κάποιες προτάσεις αφού συνεργάζομαι με αυτούς που είπατε, κατά αναπόδραστη αναγκαιότητα, ο λόγος ενός υπουργού μπορεί να έχει και τα διακριτά δικά του σημεία και αυτά τίθενται ακριβώς σε συνεννόηση με τους άλλους, όχι μόνο αρχηγούς και τα άλλα κόμματα, αλλά και στη Βουλή. Συνεπώς δεν είναι τίποτα περίεργο, που να διατυπώσει ένας υπουργός μια πρόταση η οποία έχει τα δική της δικαιοπολιτικά χαρακτηριστικά. Μην λησμονείτε ότι ο υπουργός στη Βουλή δεν καταθέτει μόνος του κανένα νομοσχέδιο. Δεν καταθέτει. Αυτό στέλνεται στην γενική γραμματεία, αυτό εξετάζεται από τα άλλα κόμματα, παλιότερα με το υπουργικό συμβούλιο, αυτό περνάει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και μετά πάει στο κοινοβούλιο».

Σχετικά με την συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε υπογράμμισε: «Η πρόταση ήταν μια πρόταση πολιτικής ευθύνης και θεσμικής ευθύνης. Γιατί ακριβώς ο υπουργός Δικαιοσύνης καλούνταν αυτή τη στιγμή να παρέμβει μεταξύ των προτάσεων που είχαν κατατεθεί από κόμματα και να ζητήσει από όλα τα κόμματα να ανέλθουν ένα ακόμα επίπεδο κοινωνικής ευθύνης και να αντιληφθούν ότι σε ένα νομοσχέδιο που είναι πρόδηλη η δυνατότητα να συγκλίνουμε δεν πρέπει να έχουμε αντιπαλότητες και να ματώνουμε. Αυτό ήταν το χρέος του υπουργού Δικαιοσύνης και γι” αυτό η πρόταση μου ήταν καταγραμμένη με μεγάλη αβρότητα. Δεν υπερασπιζόμουν κανένα σχέδιο και δεν απέρριπτα κανένα. Έλεγα έχουν κατατεθεί πολλά, η κοινωνία απαιτεί από εμάς να βρούμε λύση και σε αυτό. Γιατί πρέπει να το αφήσουμε αυτό και να πάμε παραπέρα».

Τοποθετήθηκε και σχετικά με τον διάλογο που αναπτύχθηκε για τον οποίο τόνισε ότι δεν μπορεί να είναι ευτυχής. «Οι περισσότεροι από όσους διατύπωσαν άποψη είτε διανοούμενοι, είτε καθηγητές, είτε δημοσιογράφοι, με έπεισαν ότι δεν είχαν διαβάσει τίποτα απολύτως από το νομοσχέδιο. Σκέφτομαι λοιπόν δηλαδή όπου η τρόικα μας επιβάλλει όπου κατ” ανάγκην πάμε μαζί γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, τότε εκεί οδηγούμαστε σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, και όπου η τρόικα δεν μας επιβάλλει τότε δεν μπορούμε να συγκλίνουμε σε κάποια που έχουν και την δύναμη του αυτονόητου και πρέπει ο καθένας να αναζητήσει την ενέργειά του μήπως χάσει πέντε ψήφους από εδώ, ή μήπως κερδίσει πέντε ψήφους από εκεί;», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By