Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρωσία: Από φυσιολογικά αίτια και όχι από δηλητηρίαση πέθανε ο Γιάσερ Αραφάτ

Η χήρα του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων Σούχα Αραφάτ έχει ήδη δηλώσει ότι αμφισβητεί τα αποτελέσματα των Γάλλων ειδικών

arafat620_061113

Ρώσοι ειδικοί που ανέλυσαν δείγματα που ελήφθησαν από τα λείψανα του Γιάσερ Αραφάτ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο παλαιστίνιος ηγέτης πέθανε από φυσιολογικά αίτια και όχι από δηλητηρίαση με πολώνιο, όπως ανακοίνωσαν.

Ο Γιάσερ Αραφάτ «πέθανε από φυσιολογικά αίτια και όχι από δηλητηρίαση», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Ούιμπα διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Βιολογικών Αναλύσεων, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Τα συμπεράσματα των Ρώσων ειδικών συμφωνούν με αυτά των Γάλλων συναδέλφων τους.

Γάλλοι και ελβετοί ερευνητές που εξέτασαν δείγματα από το λείψανο του Αραφάτ εντόπισαν το ίδιο υψηλό ποσοστό ραδιενεργού πολωνίου, όμως κατέληξαν σε διαφορετικά συμπεράσματα.

Για τους Γάλλους αυτό το υψηλό ποσοστό δεν οφείλεται σε δηλητηρίαση αλλά μπορεί να εξηγηθεί από την παρουσία ενός φυσικού ραδιενεργού αερίου, του ραδονίου, στο περιβάλλον.

Η χήρα του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων Σούχα Αραφάτ έχει ήδη δηλώσει ότι αμφισβητεί τα αποτελέσματα των Γάλλων ειδικών σχετικά με τον θάνατο το 2004 του συζύγου της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By