Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρωσία: Ουκρανικό MIG έριξε το Boeing των Malaysia Airlines (φωτό)

Συνεχίζονται οι μάχες και οι νεκροί

oukrania

Νέα τροπή στην έρευνα για το τι συνέβη στην πτήση MH17 των Malaysia Airlines που κατερρίφθη τον Ιούλιο στην ανατολική Ουκρανία, δίνει η αποκάλυψη των ρωσικών αρχών.

Όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι, το αεροσκάφος που μετέφερε 298 επιβάτες κατερρίφθη από ουκρανικό πύραυλο που εξαπέλυσε το MIG, ενώ έδωσαν και την παρακάτω φωτογραφία-ντοκουμέντο από τη στιγμή:

photo-russia-ena

Όπως μετέδωσε ο σταθμός Channel 1, επρόκειτο για ένα πύραυλο αέρος – αέρος, ενώ οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως αμέσως αφότου κατάλαβαν πως ο πύραυλος στοχεύει το επιβατικό αεροσκάφος, προσπάθησαν να τον καταρρίψουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Το Boeing 777 της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ συνετρίβη στις 17 Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία και σύμφωνα με τις ενδείξεις καταρρίφθηκε από πύραυλο. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν στοιχεία για το ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο κατά του αεροσκάφους, όμως οι ουκρανικές αρχές από την πρώτη στιγμή κατηγόρησαν τους φιλορώσους αντάρτες που πολεμούν στην περιοχή.

Παράλληλα, ένα κοριτσάκι πέντε ετών σκοτώθηκε σήμερα όταν όλμος έπληξε χωριό στο Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τις αρχές στο Κίεβο, που επέρριψαν την ευθύνη για τον θάνατό του στους φιλορώσους αυτονομιστές, ενώ τέσσερις στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν σε βίαια επεισόδια, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντρίι Λισένκο.

Σε ένα επεισόδιο, υπάλληλος σε ανθρακωρυχείο σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν όταν όλμος έπληξε αντλιοστάσιο όπου βρίσκονταν, όπως ανακοίνωσε η DTEK, εταιρεία που ανήκει στον Ουκρανό μεγιστάνα Ρινάτ Αχμέτοφ.

By