Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρωσία: 16 νεκροί αξιωματούχοι και επιχειρηματίες από συντριβή ελικοπτέρου

Ένας ψαράς ανέσυρε δύο επιβάτες, οι οποίοι ήταν ακόμα δεμένοι στις θέσεις τους και έφεραν σοβαρά τραύματα. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη λίμνη Μουνόζερο στην περιοχή Μουρμάνσκ, μετέδωσε την Κυριακή το πρακτορείο Ειδήσεων Itar-Tass

polemiko elikoptero

Δεκαέξι άνθρωποι θεωρούνται νεκροί μετά τη συντριβή ελικοπτέρου, το οποίο μετέφερε υψηλόβαθμους περιφερειακούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες, σε μια λίμνη στη βορειοδυτική Ρωσία, ανακοίνωσαν την Κυριακή αξιωματούχοι, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένας ψαράς ανέσυρε δύο επιβάτες, οι οποίοι ήταν ακόμα δεμένοι στις θέσεις τους και έφεραν σοβαρά τραύματα. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη λίμνη Μουνόζερο στην περιοχή Μουρμάνσκ, μετέδωσε την Κυριακή το πρακτορείο Ειδήσεων Itar-Tass.

Οι ομάδες αναζήτησης ανακάλυψαν πολλά πτώματα κοντά στον τόπο συντριβής του ελικοπτέρου, ενώ μέλη των σωστικών συνεργείων δήλωσαν ότι είναι απίθανο να βρεθούν άλλοι επιζώντες.

Εικάζεται ότι οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν πάνω από την περιοχή συνέβαλαν στην συντριβή του Mi-8, ενώ έχει γίνει λόγος και για τεχνική βλάβη στο αεροσκάφος.

Το ελικόπτερο ανήκε στην εταιρεία Apatit, η οποία κατασκευάζει συστατικά λιπασμάτων και πιστεύεται ότι ο διευθυντής της εταιρείας Αλεξέι Γκριγκόριεφ και ο υποδιευθυντής του Κονσταντίν Νικίτιν επέβαιναν στο ελικόπτερο, δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Όλγκα Κρίτσεκ. Επίσης πιστεύεται ότι στο ελικόπτερο επέβαινε και ο αναπληρωτής διοικητής του Μουρμάνσκ, Σεργκέι Σκομορόκοφ.

By