Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρόδος: Άρχισαν τα προβλήματα από το «λουκέτο» μεγάλου ρωσικού πρακτορείου

Ο ΣΕΤΕ κάλεσε τα τουριστικά καταλύματα που συνεργάζονται με το συγκεκριμένο γραφείο να συνεχίσουν να φροντίζουν για την απρόσκοπτη φιλοξενία των Ρώσων επισκεπτών

touristes aerodromio

Έντονο κλίμα ανησυχίας έχει προκαλέσει στους τουριστικούς επιχειρηματίες της Ρόδου, η πτώχευση του Ρωσικού πρακτορείου Labirint.

Με δεδομένο ότι στο νησί βρίσκονται περί τους 5.000 τουρίστες του συγκεκριμένου πρακτορείου, υπάρχουν φόβοι, να προκληθούν σοβαρά προβλήματα με ευρύτερες επιπτώσεις.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, παράγοντες της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με την αρμόδιους του υπουργείου Τουρισμού, επιδιώκοντας να υπάρξει λύση με πολιτική παρέμβαση και να αποφευχθούν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έχουν προκληθεί μικροεπειδόσια με εγκλωβισμένους τουρίστες του πρακτορείου, που πιθανόν να πάρουν σοβαρές διαστάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, αν δεν δοθούν λύσεις.

Υπολογίζεται ότι τα χρέη του Ρωσικού πρακτορείου, στα ξενοδοχεία Ρόδου και Κω, προσεγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ΣΕΤΕ από την πλευρά του κάλεσε τα τουριστικά καταλύματα που συνεργάζονται με το συγκεκριμένο γραφείο ή με τους τοπικούς αντιπροσώπους του στην Ελλάδα, να συνεχίσουν να φροντίζουν για την απρόσκοπτη φιλοξενία των Ρώσων επισκεπτών οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε αυτά.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε πως σύντομα θα υπάρξουν διευκρινήσεις για τον τρόπο πληρωμής ή την ασφαλιστική κάλυψη του υπολειπόμενου κόστους διαμονής τους.

Πηγή: rodiaki.gr

By