Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρόδος: Η Ένωση Ξενοδόχων για τα κρούσματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας

Τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν αύριο από το ΚΕΕΛΠΝΟ

rodos

Τις επίμαχες μέρες εμφανίστηκαν στις 3 ιατρικές μονάδες της περιοχής συνολικά δύο περιπτώσεις τουριστών για προληπτικό έλεγχο, οι οποίες κρίθηκαν μη ανησυχητικές , ανακοίνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα δημοσιεύματα, ιδιαίτερα σε ξένα μέσα ενημέρωσης, για πιθανό διατροφικό πρόβλημα σε ξενοδοχείο της Ρόδου.

Μετά την σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, ανακοινώθηκε επίσης πως το περιστατικό συνδέεται, σύμφωνα και με ΚΕΕΛΠΝΟ, με έξαρση κρουσμάτων ιογενούς γαστρεντερίτιδας, ήπιας συμπτωματολογίας (διάρκειας περίπου 24 ωρών) με μετάδοση από άτομο σε άτομο.

Τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων, όπως υπογραμμίζεται, θα ανακοινωθούν από το ΚΕΕΛΠΝΟ αύριο ενώ παράλληλα, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων του μικτού κλιμακίου της Διεύθυνσης Υγιεινής Δωδεκανήσου και της περιφερειακής Υπηρεσίας του ΕΟΤ Δωδεκανήσου.

Υπογραμμίζεται ακόμη πως η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει σύγχρονα συστήματα ISO και HACCP, και ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα (εβδομαδιαία) από πιστοποιημένα εργαστήρια για την ποιότητα του νερού όσο και για την επεξεργασία τροφίμων.

By