Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρόλο «πυροσβέστη» αναλαμβάνει ο Γκιουλ στην Τουρκία

«Μπορεί να βρεθεί λύση εντός του δημοκρατικού συστήματος» ανέφερε ο κ. Γκιουλ

550221483b4d66dcf5236f9c94c2f9ae1826f92a

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, δήλωσε σήμερα ότι αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία για να επιλυθεί η συνεχιζόμενη πολιτική κρίση και πρότεινε αυτή να ξεπεραστεί μέσω μιας διαδικασίας τροποποίησης του Συντάγματος.

Ο Γκιουλ απηύθυνε πρόσκληση στα κόμματα της τουρκικής βουλής καλώντας τα να συναινέσουν στις προταθείσες τροποποιήσεις του Συντάγματος για την αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος της χώρας.

Οι αρμοδιότητες του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής κρίσης καθώς η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι το Συμβούλιο υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του και λειτουργεί πολωτικά, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία ανακρίσεων για πολιτικούς λόγους, και ζητά γι” αυτό να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του Συμβουλίου. Η κυβερνητική πρόταση, που διατυπώθηκε σε σχετικό σχέδιο νόμου, βρίσκει όμως αντίθετη την αντιπολίτευση που θεωρεί ότι με τις αλλαγές αυτές η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει και να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος Γκιουλ σημείωσε ότι «αν μπορούμε να καταλήξουμε σε αυτό το θέμα, αυτό θα λύσει όχι μόνο το πρόβλημα αλλά και θα δημιουργήσει μια πολύ θετική ατμόσφαιρα και θα αποδείξουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να βρουν τη λύση τους στο πλαίσιο του δημοκρατικού συστήματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By