Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ρύθμιση αποτροπής εκλογών, ενώ συνεχίζονται τα σχετικά σενάρια

Ρύθμιση αποτροπής εκλογών σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής φέρνει η κυβέρνηση. Τα σενάρια όμως για προσφυγή σε εθνικές κάλπες συνεχίζονται.

ekloges

Τη νομοθετική ρύθμιση για αποτροπή των εκλογών σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναμένεται να παρουσιάσει σε λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη το Σάββατο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά την οποία απέκλεισαν το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών και συμφώνησαν να αναζητήσουν τρόπο αποφυγής και των αναπληρωματικών εκλογών στις περιφέρειες.

Το Μέγαρο Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου κατηγορεί και το ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική αποσταθεροποίηση, υποστηρίζοντας ότι μόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η Χρυσή Αυγή θέλουν εκλογές,

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης πάντως εκτίμησε στο  ΣΚΑΪ ότι δεν αποκλείεται ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο 2013, παρόλο που τόνισε ότι κατά την άποψη του τα κόμματα δεν πρέπει να παίξουν το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής.

Ο κ.Κουβέλης κατηγόρησε μάλιστα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Μαξίμου ότι «έπαιζαν με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής». Ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ είχε θέσει θέμα για τη Χρυσή Αυγή κατά τη συμμετοχή της στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα , αναφέροντας ότι το κόμμα είχε θέσει θέμα ΧΑ κατά τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.  «Καθυστερούσαν τους φακέλους οι αρμόδιοι για τη Χρυσή Αυγή. Υπήρχε θεσμική χαλάρωση, και το μη ‘θίγετε τα κακώς κείμενα’», υποστήριξε, ενώ νωρίτερα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης είχε δηλώσει ότι δεν υπήρχε μέχρι πρότινος πολιτική βούληση για τη σύλληψη της Χρυσής Αυγής.

«Η δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά η έρευνα πρέπει να προχωρήσει σε βάθος και με ταχύτητα. Υπάρχουν ακόμη μικρά αποστήματα (φασισμού) στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφάλειας που όμως μπορεί να μεγαλώσουν, να μην γενικεύσουμε, μικροί αλλά υπαρκτοί θύλακοι», πρόσθεσε ο κ.Κουβέλης,

(Visited 1 times, 1 visits today)
By