Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρ. Σπυρόπουλος: Αναστολή κατασχέσεων σε όσους ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων

«Θα υπάρξει αναστολή εκτέλεσης όλων των κατασχέσεων με την καταβολή της πρώτης δόσης»

spiropoulos

«Είναι λάθος της τρόικας ότι θα εύχουμε μείωση εσόδων με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος μιλώντας στο Mega.

«Στους 100 οφειλέτες αυτή τη στιγμή έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση οι 10, για την ακρίβεια οι 8. Με τη ρύθμιση που εφαρμόζεται πλέον, στους 100 θα ενταχθούν οι 40 με το πιο συντηρητικό σενάριο. Άρα, εμείς το 2015 θα εισπράξουμε ή διπλάσια ή τριπλάσια από αυτά που είχαμε προϋπολογιστεί. Δεν μπορώ να καταλάβω πως τόσο έμπειροι άνθρωποι (σ.σ.: η τρόικα) επιμένουν σε κάτι τέτοιο» υπογράμμισε ο διοικητής του ΙΚΑ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη ρύθμιση ως «το καλύτερο παράθυρο ευκαιρίας, δεν θα υπάρξει καλύτερο ποτέ» και πρόσθεσε πως «επιχειρήσεις που δεν δύναται να ενταχθούν σε αυτή τη ρύθμιση, δεν μπορούν να υπάρξουν».

Παράλληλα, ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε πως για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση «θα υπάρξει αναστολή εκτέλεσης όλων των κατασχέσεων με την καταβολή της πρώτης δόσης».

Τέλος, ο διοικητής του ΙΚΑ αναφέρθηκε και στη συγχώνευση των ταμείων, αναφέροντας ότι το ΙΚΑ θα γίνει ένα υπερ-ταμείο που θα διαχειρίζεται 2,5 εκ. συντάξεις, επικουρικές και εφάπαξ.

By