Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σάλλας: Φορέας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Θα αφορά, κυρίως, τις επιχειρήσεις. Ποιος ο ρόλος της Γενικής Τράπεζας

SallasΠαρέμβαση για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης επισφαλειών, σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς. Ο φορέας οποίος θα αναδιαρθρώνει και θα διαχειρίζεται με έξυπνες μεθόδους τα επισφαλή δάνεια, κυρίως των επιχειρήσεων.

«Ο φορέας δεν αποκλείεται να είναι η Γενική Τράπεζα. Στην περίπτωση που ο φορέας αυτός θα είναι η Γενική Τράπεζα, θα γίνει αύξηση κεφαλαίου, με προτεραιότητα στο 20% των ιδιωτών μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς», τόνισε ο κ. Σάλλας και πρόσθεσε ότι «θα έχει επαρκή κεφαλαιακή βάση, διεθνείς συνεργασίες, έτσι ώστε να αντλήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία».

Σχετικά με τον τραπεζικό κλάδο, ο κ. Σάλλας δήλωσε ότι  ο όμιλος Πειραιώς αντιλαμβάνεται ότι έχουν αυξηθεί οι ευθύνες του και πρέπει να συμβάλλει στην ανάκαμψη.

Ο κ. Σάλλας εξέφρασε την ελπίδα η πορεία της ελληνικής οικονομίας να είναι θετική, ώστε να μπορέσουν οι ελληνικές τράπεζες να ανταπεξέλθουν σε τρεις προκλήσεις: Στη διασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά, στη διαχείριση των επισφαλών δανείων και στη δημιουργία πιο ανταγωνιστικών όρων, με χαμηλότερα επιτόκια

Τέλος, τόνισε ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα βελτιώνονται σημαντικά τα αποτελέσματα της Τράπεζα και το 2015 θα είναι κερδοφόραο έτος.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By