Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σάλος με τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κατίδη

katidis

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προσπάθησε ο Γιώργος Κατίδης μετά τον προκλητικό ναζιστικό χαιρετισμό του.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός με το γκολ που πέτυχε στο 84ο λεπτό του παιχνιδιού με την Βέροια, μπορεί να λύτρωσε την ΑΕΚ και να της χάρισε τη σημαντική νίκη, ωστόσο έχασε όλες τις εντυπώσεις με τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε.

Μόλις είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, έτρεξε προς την θύρα 29 του ΟΑΚΑ, έβγαλε την φανέλα του και ύψωσε το δεξί του χέρι, θυμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο χαιρετούσαν οι γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.

Αμέσως στα social networks ξέσπασε σάλος και τα σχόλια δεν ήταν και τόσο κολακευτικά για τον ίδιο. Διαβάστε παρακάτω τα πιο χαρακτηριστικά στο twitter.

 

katidis tw«Βρε κρετίνε είμαι από παιδάκι ΑΕΚ κ δεν έχω ντραπεί ποτέ για την ομάδα μου… »

«Είμαι ΑΕΚ, καλύπτω το παιχνίδι, φωτογραφίζω παίχτη της ομάδας μου να χαιρετάει ναζιστικα μπροστά μου. Θέλω να κάνω εμετό».

«Κατιδιάρης»

«Τελικά ο Κατίδης εκτός από βλάκας πρέπει να είναι και βλάκας…»

«Ένα χαστούκι θέλει και να του κρεμάσεις το δελτίο για 2-3 χρόνια, μέχρι να μάθει Ιστορία…»

 

Screen Shot 2013-03-16 at 11.35.04 PM

 

 

 

Μεταξύ αυτών που σχολίασαν αρνητικά την κίνηση του Κατίδη, ήταν και ο διεθνής αμυντικός της Μονακό, Γιώργος Τζαβέλας: «Κάποιος να σταματήσει αυτό το παιδάκι. Α ρε Ελλαδίτσα. Κρίμα για τους αγώνες των προγόνων μας».

Ο ίδιος πάντως, προσπάθησε μετά το τέλος του αγώνα να δικαιολογήσει την κίνησή του, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τα κατάφερε με τα όσα είπε.

katidis salute«Θέλω να λύσω μια παρεξήγηση.

Δεν σημαίνει κάτι αυτό για μένα.

Έδειχνα στην κερκίδα τον Μιχάλη Παυλή και αφιέρωνα το γκολ.

Δεν σημαίνει τίποτα απολύτως.

Θέλω να χαρώ την νίκη.

Δεν έχουν να κάνουν με μένα αυτά τα πράγματα.

Είμαι ποδοσφαιριστής και θέλω να χαρώ την νίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Μάλιστα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, έγραψε: «Ξέρω την ιστορία της ΑΕΚ. Ξερω πως ειναι προσφυγική ομάδα. Αφιέρωσα το γκολ στον Μιχάλη Παυλη και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρατσιστης. Οποίος προσπαθήσει να το διαστρέβλωση θέλει μονάχα το κακο μου…».

Στη συνέχεια, βλέποντας την τροπή που πήρε η υπόθεση και την κατακραυγή που ξεσήκωσε,  ο νεαρός Κατίδης, έσπευσε να αποκηρύξει τον φασισμό και να δηλώσει ότι… δεν ήξερε που παραπέμπει ο χαιρετισμός του (!):   «Σιχαίνομαι τον φασισμό. Δεν θα το έκανα αν ήξερα ότι σημαίνει κάτι τέτοιο. Ξέρω τις επιπτώσεις και δεν θα το έκανα ποτέ» έγραψε σε μια ακόμη (προφανώς ανεπαρκή) προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

katidis adonisΩστόσο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν φάνηκε να… πείθεται και τον κάλεσε να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του και να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

«Καλύτερα να αναλάβεις την ευθύνη της πράξης και αν μετάνιωσες να ζητήσεις συγνώμη νομίζω, παρά αυτό. Δεν το πιστεύει κανείς» του απάντησε μέσω twitter.

 

 

Το θέμα έκανε το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου ενώ και διεθνή μέσα ενημέρωσης (και γερμανικά) έκαναν αναφορά στο χιτλερικό χαιρετισμό Κατίδη.

katidis msn.de

 

 

 

 

 

 

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ επικρίνει τον ποδοφαιριστή της ΑΕΚ και δηλώνει ότι αναμένει την αντίδραση της ομάδας του.

«Την ημέρα που στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε η μνήμη χιλιάδων Εβραίων που οδηγήθηκαν από του ναζιστές στα κρεματόρια του Άουσβιτς, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ένας Θεσσαλονικιός, στον αγώνα ΑΕΚ – Βέροια, ο Γιώργος Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά. Μάλλον ο κύριος Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το ρατσισμό και τον φασισμό. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και των αρμοδίων οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δηλητήριο του ναζισμού δεν πρέπει να μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο» αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

[space size=»30″]

By