Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σάμαρης: «θα νικήσουμε και θα πανηγυρίσουμε ξανά…»

-Θα τηλεφωνήσεις στον Κάμπελ;

«Όχι, αν και έχω το τηλέφωνό του. Αν τον έπαιρνα όμως θα του έλεγα καλή τύχη και ο καλύτερος, που θα είναι η Ελλάδα, ας νικήσει».

thumbnail

c6d70f80d1864140a11fe9d866346daa_XL

Μ αυτό το σχόλιο απάντησε στο σχετικό ερώτημα ο Ανδρέας Σάμαρης, συμπαίκτης του Κάμπελ (πρώην, μάλλον) στον Ολυμπιακό και αντίπαλοι, την Κυριακή στα γήπεδα της Βραζιλίας…

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Εθνικής μας είπε κι άλλα σημαντικά, στη συνέντευξη Τύπου στο Αρακαζού.

Για τη συμμετοχή του σε ένα τόσο κρίσιμο ματς:

«Με βοήθησε το γεγονός ότι είχα λιγότερο άγχος. Είναι διαφορετικό να ξεκινάς ως βασικός και άλλο ως αλλαγή. Η προετοιμασία που κάναμε με κράτησε σε υψηλό επίπεδο. Η προπόνηση έπαιξε σημαντικό ρόλο όπως και οι συμπαίκτες μου».

Είναι αδικημένοι οι Έλληνες παίκτες;

«Τέτοια ματς βοηθούν τους Έλληνες παίκτες να φανούν στο παγκόσμιο κοινό. Η Ακτή έχει μεγάλους παίκτες, παγκόσμιου βεληνεκούς. Η Εθνική είναι ομάδα. Δεν στηρίζεται σε παίκτες παγκόσμια κλάσης. Η ομαδική δουλειά κέρδισε την ατομική. Ίσως αυτό το Μουντιάλ να είναι η αρχή για να κάνουν κι άλλοι Έλληνες παίκτες καριέρα στο εξωτερικό».

Για τη θέση που αγωνίστηκε χθες:

«Στο χθεσινό σύστημα της ομάδας ο προπονητής ζήτησε ομαδική δουλειά και ομαδικό τρέξιμο. Όλοι πιστεύουμε ότι η ομάδα μπορεί να πάει μακριά. Πιστεύω στα παιδιά και όλοι πρέπει να είμαστε περήφανοι για ότι έχουμε καταφέρει. Ο ένας βοηθάει τον άλλον. Είχαμε αυτό που δεν έχουν άλλες ομάδες. Την ελληνική ψυχή. Και στο ματς με την Ιαπωνία και στο χθεσινό μας βγήκε αυτό. Ήμασταν ομάδα σε όλα και αυτό μας βοήθησε να πάρουμε τους βαθμούς που θέλαμε».

Για το πώς διαχειρίζεται αυτή την εμπειρία:

«Η διαχείριση θα παίξει σημαντικό ρόλο τις επόμενες ημέρες. Το λέγαμε από το Νοέμβριο ότι ο στόχος είναι να περάσουμε στους 16. Θέλουμε να συνεχίσουμε και πιο πέρα. Εγώ θα προσπαθήσω να παραμείνω ταπεινός και να συνεχίσω να δουλεύω. Η δουλειά στην προπόνηση αποδίδει και έτσι θα συνεχίσω με τους συμπαίκτες μου για να πάει η Εθνική όσο πιο μακριά γίνεται. Έχω αρχίσει σιγά – σιγά να το συνειδητοποιώ ότι έχουμε προκριθεί».

Υπάρχει περίπτωση να υποτιμήσουμε την Κόστα Ρίκα;

«Ο προπονητής κατανοεί περισσότερο από όλους ότι το να βγει μια ομάδα πρώτη σε έναν τέτοιο όμιλο είναι σημαντικό. Θα σεβαστούμε την Κόστα Ρίκα. Θα είμαστε σοβαροί και κατανοούμε ότι είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου όπως είναι και η Κόστα Ρίκα. Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει πως το ματς είναι εύκολο αλλά δεν είναι. Θα τη σεβαστούμε απόλυτα».

Για το αν θα σκοράρει και στο επόμενο ματς:

«Όποιος και να το βάλει το γκολ, 1-0 θα νικήσουμε και θα πανηγυρίσουμε όπως χθες».

Που αφιερώνει το γκολ;

«Το αφιερώνω σε όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν στην καριέρα μου και στην οικογένειά μου. Αλλά πάνω απ’ όλους σε όλους τους Έλληνες που είτε βγήκαν είτε όχι στους δρόμους το χάρηκαν με την ψυχή τους».

By