Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάρωσε τα βραβεία ο Φέντερερ

Ο «Βασιλιάς» μάζεψε συνολικά 3 βραβεία στην ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των παικτών της ATP και των φιλάθλων.

Roger_Federer6461Μπορεί η εφετινή σεζόν να μην ήταν και η καλύτερη της καριέρας του, ωστόσο ο Ρότζερ Φέντερερ έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων των αντιπάλων του.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει η ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των παικτών της ATP και του κοινού, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Ελβετός μάζεψε τρία βραβεία.

Για 11η συνεχόμενη σεζόν αναδείχθηκε ο πιο αγαπητός τενίστας του κόσμου, συγκεντρώνοντας το 56% των ψήφων και αφήνοντας αρκετά πίσω του, τους Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Παράλληλα στην «O2 Arena» θα βραβευτεί με το «Stefan Edberg Sportmanship Award», το οποίο αφορά το fair play και τον σεβασμό, τόσο στο άθλημα, όσο και στον αντίπαλο.

Στην τροπαιοθήκη του θα μπει για δεύτερη φορά και το «Arthur Ashe Humanitarian of the Year» ως αναγνώριση της φιλανθρωπικής του δραστηριότητας του ιδρύματος του στην Αφρική και στην Ελβετία.

Από εκεί και πέρα το «Comeback Player of the Year» πήγε στο Ράφα Ναδάλ που κατέκτησε 10 σερί τίτλους, με αποτέλεσμα να ξαναγίνει νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, μετά την 7μηνη απουσία του.

Πιο βελτιωμένος τενίστας ψηφίστηκε ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα που «σκαρφάλωσε» από το Νο.715 στο Νο.66, ενώ με βάση τα rankings «ATP Star of Tomorrow» αναδείχτηκε ο Γίρι Βέσελι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By