Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σέρρες: Σπίτια πλημμύρισαν από λάσπη

Σε …λίμνη λάσπης μετατράπηκε το χωριό Βέργη, του δήμου Βισαλτίας, μετά την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε, αργά το απόγευμα στην περιοχή

kakokairia650_434

Σε …λίμνη λάσπης μετατράπηκε το χωριό Βέργη, του δήμου Βισαλτίας, μετά την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε, αργά το απόγευμα στην περιοχή. Για περισσότερο από δύο ώρες δυνατή βροχή και χαλάζι έπλητταν το μικρό χωριό, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις και πλημμυρίζοντας ισόγειες μονοκατοικίες και αυλές σπιτιών.

Τα παρακείμενα κανάλια στο χωριό «φούσκωσαν» και η λάσπη από τους περιμετρικούς λόφους στην περιοχή, μετατράπηκε σε χείμαρρο, που «έπνιξε» στο πέρασμά του όλους τους δρόμους του χωριού.

Υπερήλικες παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη με πέντε οχήματα και δεκαπέντε άνδρες προκείμενου να αντιμετωπίσει την ακραία κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.Οι κάτοικοι με σκούπες και κουβάδες στα χέρια προσπαθούν μέχρι και αυτή την ώρα να απομακρύνουν την λάσπη από τα σπίτια τους, ενώ δύσκολα θα περάσουν τη νύχτα όσοι διέμεναν σε ισόγειες κατοικίες και παλιές μονοκατοικίες, καθώς η λασπώδης πλημμύρα κάλυψε στο πέρασμά της ακόμη και τα κρεβάτια τους.

Στο χωριό βρίσκονται αυτή την ώρα και υδροφόρα μηχανήματα του δήμου Βισαλτίας προκειμένου να πλύνουν τους δρόμους, ενώ κάτοικοι του χωριού με αγροτικά μηχανήματα έσπασαν ακόμη και αυλόγυρους σπιτιών για να απομακρύνουν τα νερά από τις αυλές, που σε πολλές των περιπτώσεων ξεπερνούν τα δέκα εκατοστά.

By