Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Και εγένετο «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση»

Σήμα από το πρωί στις τρεις συχνότητες της πρώην ΕΡΤ. Πρόγραμμα ίσως και από σήμερα.

ert metabatiko sxima Μετά την, αναμενόμενα, αρνητική απάντηση της χθεσινοβραδινής γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην Αγία Παρασκευή, η κυβέρνηση προχώρησε σήμερα το πρωί στο επόμενο βήμα της, αντικαθιστώντας το μαύρο ή τις μπάρες από τις οθόνες με μία κάρτα που προβάλλει το όνομα του νέου μεταβατικού φορέα που θα οδηγήσει στη ΝΕΡΙΤ. Η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» έκανε πρεμιέρα στους τηλεοπτικούς δέκτες από τη συχνότητα της ΝΕΤ.

Αυτή τη στιγμή δεν εκπέμπει κανενός είδους πρόγραμμα, ενημερωτικό ή ψυχαγωγικό, αλλά μόνο το σήμα και μουσική. Η κυβέρνηση ήθελε πάση θυσία να ξεκινήσει ο μεταβατικός φορέας από σήμερα Τετάρτη για να φύγει το μαύρο από τις οθόνες και να απαλλαγεί από τις κατηγορίες περί θεσμικής εκτροπής και μη συμμόρφωσης στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε στον Ant1 ότι πρόκειται για το μεταβατικό στάδιο. Χθες εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ από την κοινοβουλευτική επιτροπή και ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής αναμένει, σήμερα, την απάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ στις προτάσεις της κυβέρνησης.

Πρόγραμμα και προσωπικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. Γ. Στουρνάρας και Π. Καψής έχουν έρθει σε συμφωνία με ιδιωτικό στούντιο στην Παιανία προκειμένου τις επόμενες ώρες να εκπεμφθεί ένα βασικό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Αυτό θα περιλαμβάνει αρχειακό υλικό της ΕΡΤ αλλά και παραγωγές, τα δικαιώματα των οποίων είχε η ΕΡΤ και πλέον το υπουργείο Οικονομικών, και οι οποίες ζητήθηκαν από τις εταιρείες παραγωγής. Παραμένει άγνωστο πώς θα καλυφθεί το ενημερωτικό κενό καθώς στο τραπέζι έχει πέσει το σενάριο να μεταδίδονται γραπτώς ειδήσεις σε «newsbar» στο κάτω μέρος της οθόνης ή ακόμη και να αναμεταδίδονται τα δελτία του Εuronews.

Τις επόμενες ώρες, ο κ. Καψής αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση προς το προσωπικό της ΕΡΤ να συνεργασθεί με το νέο μεταβατικό σχήμα, δηλώνοντας ότι μπορούν να απορροφηθούν άμεσα 2.000 εκ των απολυμένων με συμβάσεις μικρής διάρκειας και έως ότου συγκροτηθεί η νέα ραδιοτηλεόραση (ΝΕΡΙΤ). Από την ανταπόκριση των εργαζομένων θα κριθεί και η αντοχή του συνδικαλιστικού μετώπου στην Αγία Παρασκευή καθώς εμφανώς πλέον η κυβέρνηση ποντάρει στην κόπωση των εργαζομένων, στη θετική αντιμετώπιση του ζητήματος των αποζημιώσεων απόλυσης (άρση πλαφόν, συνυπολογισμός προϋπηρεσίας) αλλά και στην προσδοκία μερίδας του προσωπικού να συνεχίσει να εργάζεται στο νέο σχήμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By