Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σήμερα αποφασίζουν για απεργία οι καθηγητές

Σήμερα «κλειδώνει» η απόφαση των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για απεργία με το πρώτο κουδούνι.

Pan-Educational rally / Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριοΕκρηκτικό είναι το κλίμα στην παιδεία μετά το «πράσινο φως» στην πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις αμέσως μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που έδωσαν τα τοπικά συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

Σήμερα Δευτέρα, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν εάν οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες (πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ – τρεις έδρες στο διοικητικό συμβούλιο), απεργία διαρκείας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ – δύο έδρες), 48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου (πρόταση των παρατάξεων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΚΚΕ – τρεις  και δύο έδρες αντίστοιχα) ή δύο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου (ΠΑΣΟΚ – μία έδρα).

Στο πλευρό των καθηγητών έχουν συνταχθεί οι δάσκαλοι αλλά και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα προχωρήσει αυτή τη φορά σε επιστράτευση των καθηγητών, παρακολουθεί όμως με ανησυχία το μέτωπο στην παιδεία.  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ζήτησε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από τους εκπαιδευτικούς.

«Οι ελληνικές οικογένειες έχουν πάρα πολλά βάρη ας μην τους προσθέσουμε άλλα», δήλωσε  ο κ.Κεδίκογλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Είπε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει αυτή τη φορά σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By