Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σήμερα η απόφαση για την ασυλία του Καμμένου

Στη Βουλή οι αποφάσεις για τις άρσεις ασυλίας Καμμένου, Κασιδιάρη και Κουκούτση

voulia622_221013

Την άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου για την προτροπή του προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα, αλλά και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και Δημήτρη Κουκούτση καλείται να αποφασίσει η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής που συνεδριάζει απόψε.

Ο Πάνος Καμμένος σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα προσέλθει στην επιτροπή, αλλά θα καταθέσει υπόμνημα για το αδίκημα που τον βαρύνει μετά τα όσα είπε κατά του Χρήστου Πάχτα στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ, στις στις 11 Σεπτεμβρίου 2013.

Διαδικασία άρσης ασυλίας και για τον Κασιδιάρη

Οι εισαγγελικές αρχές ζητούν και πάλι την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για τα αδικήματα της δυσφήμησης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση και της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση. Η άρση της βουλευτικής του ασυλίας ζητείται μετά από μηνυτήρια αναφορά της τηλεοπτικής Ανώνυμης Εταιρείας «Δορυφορική» (Alpha) και της δημοσιογράφου Ειρήνης Κουβελιώτη, για τα όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής για τη συνέντευξη που παραχώρησε πρώην μέλος του κόμματος.

Ζητείται απόφαση και για Κουκούτση

Σε ότι αφορά στον Δ. Κουκούτση, ζητείται η άρση της ασυλίας για αδικήματα που τελέστηκαν στην Αθήνα και αφορούν εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση και σωματικές βλάβες.

Η επιτροπή δεοντολογίας θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών, η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση σε ονομαστική ψηφοφορία με κάλπη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By