Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Από λεπτό σε λεπτό η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του Δ. Κοντομηνά

Κατηγορείται για απιστία, καθώς το όνομά του εμπλέκεται σε 4 περιπτώσεις δανείων που χορηγήθηκαν στον όμιλο DEMCO συμφερόντων Κοντομηνά, Γριβέα και Alapis συμφερόντων Λαυρεντιάδη

kontominas600_130114

Ολοκληρώθηκε στις 18:30 η συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο έχει κληθεί να αποφασίσει για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς προτίθεται να προσφέρει ως ενέχυρα για τα δάνεια από το ΤΤ για τα οποία ελέγχεται από την Δικαιοσύνη, Την προσωπική του περιουσία, μετοχές στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA αξίας άνω των 46 εκ. Ευρώ, και ακίνητα 7 εκατομμυρίων. Εν τω μεταξύ, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ αφέθηκε ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης πρώην στέλεχος του Τ.Τ..

Κατηγορείται για απιστία, καθώς το όνομά του εμπλέκεται σε 4 περιπτώσεις δανείων που χορηγήθηκαν στον όμιλο DEMCO συμφερόντων Κοντομηνά, Γριβέα και Alapis συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

Έρευνα που θα φθάσει και στο απώτερο παρελθόν των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας προκειμένου να εντοπιστούν οι περιπτώσεις λεηλασίας των καταθέσεων μέσα από επισφαλή δάνεια χωρίς εγγυήσεις ζητεί ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας. Προτείνει να διερευνηθεί ποιοί έδωσαν τέτοια δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, ποιοι τα πήραν και ποια είναι η μετέπειτα πορεία τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου». Ο ίδιος καταγγέλλει μάλιστα ότι σε προσπάθεια δικής του έρευνας η στάση του τότε αρμόδιου υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου δεν ήταν ιδιαίτερα βοηθητική.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By