Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάπας Φραγκίσκος: “Εκκληση αγάπης προς όλους τους πιστούς

Έκκληση προς τους πιστούς «να μη φοβηθούν την καλοσύνη και την τρυφερότητα» θέλησε να απευθύνει ο πάπας Φραγκίσκος.

conclaveΛίγο πριν τις 9 το πρωί ξεκίνησε η τελετή ενθρόνισης του πάπα Φραγκίσκου του Α’, με τον ποντίφικα να τονίζει ότι «αυτή την φορά δεν θα πρέπει, στην πραγματικότητα, να γίνεται λόγος για ενθρόνιση, διότι δεν υπάρχει βασιλιάς».

Ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την ομιλία της τελετής ενθρόνισής του, απηύθυνε έκκληση προς τους πιστούς «να μην φοβηθούν την καλοσύνη και την τρυφερότητα» και τόνισε ότι «ο άνθρωπος πρέπει να προστατέψει την πλάση και τους αδελφούς του και να απορρίψει το μίσος τον φθόνο και την αλαζονεία».

Ο νέος ποντίφικας ζήτησε από τις εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές «να μην φοβηθούν την καλοσύνη και την τρυφερότητα, διότι και ο Ιωσήφ μας δείχνει ότι τα συναισθήματα αυτά είναι ένδειξη δύναμης και όχι ενός ανίσχυρου ανθρώπου».

Ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε ότι «ξεκινά την ιερατική του πορεία ως επίσκοπος της Ρώμης και διάδοχος του Πέτρου», χωρίς να αναφερθεί στο αξίωμα του ποντίφικα.

«Ποιος είναι ο ρόλος μου; Να προσφέρω την αγκαλιά μου στους φτωχούς, στους γυμνούς, σε όσους βρίσκονται στην φυλακή. Σε όλους τους ανίσχυρους», υπογράμμισε, τέλος, ο νέος άγιος πατέρας των ρωμαιοκαθολικών.

Από χθες το απόγευμα όλη η περιοχή γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου έχει πεζοδρομηθεί προσωρινά, ενώ οι αστυνομικοί και καραμπινιέροι που εργάζονται για να εγγυηθούν την ασφαλή ολοκλήρωση της τελετής, ξεπερνούν τις τρεις χιλιάδες.

 

 

By