Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σήμερα η κατεδάφιση των κτισμάτων στον καταυλισμό Ρομά

Συμφωνήθηκε «ανακωχή» έξι μηνών αναφορικά με τον τόπο μετεγκατάστασής τους

roma

Για τις 9:30 έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση των 12 ακατοίκητων παραπηγμάτων στον καταυλισμό Ρομά κοντά στο Νομισματοκοπείο, στην οποία συμφώνησαν τελικά χθες οι αθίγγανοι, δεδομένου ότι συμφωνήθηκε «ανακωχή» έξι μηνών αναφορικά με τον τόπο μετεγκατάστασής τους.

roma

Υπενθυμίζεται ότι χθες η λεωφόρος Μεσογείων είχε εικόνα πεδίου μάχης, όταν οι Ρομά έστησαν οδοφράγματα, έκαψαν λάστιχα και κάδους απορριμμάτων, αρνούμενοι το γκρέμισμα των παραπηγμάτων, αλλά και το σχέδιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να μετεγκατασταθούν σε εγκαταστάσεις στο όρος Πατέρα στο Μέγαρα.

roma

Κατόπιν πολύωρης σύσκεψης των εμπλεκόμενων παραγόντων αποφασίστηκε να «παγώσει» για έξι μήνες η μετεγκατάσταση των Ρομά, ώστε να βρεθεί νέος καταλληλότερος χώρος.

roma

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αττικής Γιώργος Καραμέρος ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις του όρους Πατέρα βρίσκονται σε απόσταση 27 χλμ από το τελευταίο σπίτι και σε υψόμετρο 850 μέτρων.

roma

Αντιρρήσεις για τον τόπο που έχει επιλέξει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει εκφράσει και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

By