Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σήμερα η πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ

pasok benizelos venizelos

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της ΚΟ, οι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές του 2012, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών χώρων, οργανωτικά και περιφερειακά στελέχη

pasok-1

Με την πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σήμερα Κυριακή, ξεκινά εκ νέου η προσπάθεια για τη συμπόρευση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς η οποία θα καταλήξει στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Στη συνάντηση αυτή ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα απευθύνει πρόσκληση «στη βάση της συλλογικότητας και της ισοτιμίας, προς όλες τις κινήσεις του ευρύτερου χώρου της Δημοκρατικής Παράταξης και κυρίως προς όλους τους πολίτες που ανήκουν στην κοινωνική βάση της παράταξης να συμμετέχουν στην οργάνωση του Συνεδρίου και στις σχετικές διαδικασίες», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι βουλευτές αλλά και πρώην βουλευτές, οι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές του 2012, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών χώρων, οργανωτικά και περιφερειακά στελέχη.

Ο κ. Βενιζέλος, έχει πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των Κινήσεων που συμμετείχαν στην Ελιά αλλά και με προσωπικότητες του χώρου της Κεντροαριστεράς, οι οποίοι ζήτησαν να μην ανακοινωθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ώστε να έχουν το χρονικό περιθώριο να κάνουν κι εκείνοι τους δικούς τους χειρισμούς αλλά και για να αφαιρεθεί κάθε υποψία ότι το ΠΑΣΟΚ θα «καπελώσει» την προσπάθεια, όπως φοβούνται τα στελέχη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης που αποχώρησαν από τη ΔΗΜΑΡ.

Πάντως η ανακοίνωση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου δεν μπορεί να καθυστερήσει πολύ, οπότε τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να συναντηθεί αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Βενιζέλο με τις Κινήσεις που μετείχαν στην Ελιά. Την πρόσκληση για τη συμμετοχή στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα την απευθύνει η Οργανωτική Επιτροπή και όχι το ΠΑΣΟΚ και όπως διαμηνύεται θα είναι ανοιχτή με απόλυτο σεβασμό σε όλες τις εκφάνσεις της παράταξης και πρωτίστως στους ενεργούς δημοκράτες πολίτες.

Η διαδικασία πάντως δεν θα κινηθεί μόνο σε επίπεδο κορυφής. Ήδη σχεδιάζονται θεματικές εκδηλώσεις (π.χ. για το χρέος, για κοινωνικά και θεσμικά θέματα) όπου θα κληθούν προσωπικότητες από όλο το φάσμα της ευρύτερης παράταξης. Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Περιφέρεια, σε ορισμένες θα παρίσταται και ο κ. Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να ανοίξουν οι διαδικασίες και να εμπλακούν με ενεργό τρόπο οι πολίτες που ενδιαφέρονται στο εγχείρημα για την ανασυγκρότηση του χώρου.

By