Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σήμερα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του «Πάντσο»

H ταξιαρχία του Φέρεντς Πούσκας έδινε το παρών της στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων, στο μεγαλοπρεπές Γουέμπλεϊ με αντίπαλο τον Άγιαξ του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου κι εκείνη η συμμετοχή γιορτάζεται σήμερα από τη διοίκηση και τους φίλους του τριφυλλιού

Puskas

Σαν σήμερα, 2 Ιουνίου 1971, ο Παναθηναϊκός έγραφε την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας του αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου -σε συλλογικό επίπεδο.

H ταξιαρχία του Φέρεντς Πούσκας έδινε το παρών της στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων, στο μεγαλοπρεπές Γουέμπλεϊ με αντίπαλο τον Άγιαξ του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου κι εκείνη η συμμετοχή γιορτάζεται σήμερα από τη διοίκηση και τους φίλους του τριφυλλιού.

Στις 7 το απόγευμα στη Λεωφόρο θα γίνει η αποκάλυψη της προτομής του «Πάντσο» παρουσία του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, ενώ το παρών θα δώσει και η θρυλική ομάδα του τελικού -που είχε νικητή τον Αγιαξ αλλά αυτό, ελάχιστη σημασία έχει…

Για την ιστορία, η πράσινη ενδεκάδα που παρέταξε στον τελικό ο Πούσκας:
Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος, Σούρπης, Καψής, Καμάρας, Γράμμος, Φυλακούρης, Ελευθεράκης, Δομάζος, Αντωνιάδης.
Και ο Άγιαξ του Ρίνους Μίχελς: Στούι, Βάσοβιτς, Σουρμπίρ, Χουλσόφ, Γκ. Μιούρεν, Νέσκεενς, Ραίντερς (46’ Μπάλεκνμπουργκ), Σβαρτ, (46’ Χααν), Βαν Ντάικ, Κρόιφ, Κάιζερ.

Βαγγέλης Μελέκογλου 

By