Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σήμερα το νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ

Εκλογές σήμερα στη ΚΕΔΕ

kedeA

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι 325 δήμαρχοι και 175 δημοτικοί σύμβουλοι από όλη τη χώρα προκειμένου να αναδείξουν το νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Ωστόσο η ένταση και οι διαβουλεύσεις δεν λένε να κοπάσουν. Ενδεικτικό είναι ότι ο Δ. Αθηναίων Γ. Καμίνης δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα είναι υποψήφιος καθώς όσες φορές του έχει τεθεί το ερώτημα αποφεύγει να απαντήσει καθώς αναζητεί ισχυρές συμμαχίες μέχρι και την τελευταία στιγμή στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης εκδήλωσε δημόσια το ενδιαφέρον του για την θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ.

Το δίδυμο Καμίνη – Μπουτάρη προσπαθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή να αποτρέψει την αυτοδυναμία Πατούλη και να συσπειρώσει στο πρόσωπο του Δημάρχου Αθηναίων τους κεντροαριστερούς Δημάρχους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως δήλωσε ο Γ. Σακελαρίδης θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αιγάλεω Δ. Μπιρμπα και ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο «ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία σε επίπεδο στήριξης του κ. Καμίνη στην ΚΕΔΕ. Δεν υπάρχει επίπεδο πολιτικής συνεννόησης με τον κ. Καμίνη».

Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ.

Ένας ακόμη «πράσινος» Δήμαρχος ο Απ. Κοιμήσης τοπικός «άρχοντας» της Αμφιλοχίας και μέχρι πρότινος Γραμματέας της ΚΕΔΕ έθεσε υποψηφιότητα για το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

By